Ryggmargsproblemer Jørand Ødegaard Lunde?

Artikkelen er over 5 år gammel

Jørand Lunde virker litt forvirret i OA mandag, synes jeg. Hva mener hun egentlig? «Vårt samfunn er tuftet på normer og verdier. Er det tullete? (?) Om det åpnes for søndagshandel, rykker man på en balanse, et verdigrunnlag som samfunnet i et langt perspektiv har orientert seg etter.», uttaler hun, og argumenterer blant annet med at tenåringer heller vil besøke kjøpesentra på søndager enn å være med ut.

DEL

OK, tenker jeg. Det er et ærlig standpunkt. Hun vil nok også gå inn for å stenge flere søndagsåpne tilbud; Planteutsalg, muligens bensinstasjoner, men i alle fall Brustadbuene og turist-søndagsåpne dagligvareforretninger. For tenåringene på Beitostølen er vel ikke enklere å få med ut på søndager enn tenåringer på Hadeland? Eller?

Lunde forklarer også at utspillet hennes ikke er noe forsøk på å ta igjen med sitt tidligere parti (Hun meldte seg ut av Høyre i høst, da hun ikke ble gjenvalgt til 1.-plassen på fylkestingslista.), hun hevder derimot at «Dette er en ren ryggmargsrefleks fra en som alltid har stått for et verdikonservativt tankesett.»

Lundes utspill har imidlertid en overraskende avslutning: «Ødegård Lunde understreker at hun selvfølgelig mener at steder som baserer seg på turisme selvsagt skal få ha søndagsåpent som i dag.» Ryggmargsrefleks? Verdier? Men de gjelder bare områder som for eksempel Gjøvik, Toten og Hadeland, men ikke i Valdres?

Min ryggmargsrefleks sier at dagens åpningstidslov er uryddig, urettferdig og inviterer til en rekke forvirrende, dyre og upraktiske løsninger. En forenkling og liberalisering er på høy tid, og trenger ikke ødelegge verken arbeidslivet eller helgefreden.

Anne Hagen Grimsrud

Gran Høyre

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken