Rettferdighetsprisen 2014

Artikkelen er over 5 år gammel

Stiftelsen Rettferd for taperne deler ut Rettferdighetsprisen hvert annet år. Nå skal prisen deles ut under landsmøtet i september i år.

DEL

Jeg vil foreslå Ola Ødegaard som kandidat til denne prisen med følgende begrunnelse: 1. november i 2014 gikk Ola Ødegaard av som generalsekretær i stiftelsen etter 22 år. Han arbeider nå som rådgiver i stiftelsen. Jeg vet at han skal gå over i pensjonistenes rekker 1. oktober. Ødegaard er mannen med det sterke og varme hjertet som har viet all sin tid på å hjelpe de som faller utenfor i samfunnet.

Ola Ødegaard kan se tilbake på et godt utført arbeid for taperne etter 22 år som generalsekretær. Han har vist et stort og helhjertet engasjement til glede og stor tilfredshet for samfunnets tapere. I løpet av disse årene har han blant annet søkt om billighetserstatninger for taperne. Det har resultert i utbetalinger på 358 000.000 millioner til taperne fra staten og norske kommuner. Tallene taler for seg selv.

Jeg har sett i pressen at det nå foregår en pengeinnsamlingsaksjon i hjembygda Dovre til støtte for Ola Ødegaard. Det synes jeg er på sin plass etter den umenneskelige behandlingen han fikk av kommunen som barn. All ære til lokalbefolkningen for dette initiativet. Jeg håper at så mange som mulig støtter opp om denne aksjonen i Dovre.

Jeg har kjent Ola Ødegaard siden begynnelsen av 80-tallet. Det er takket være Ola Ødegaard at jeg har fått økonomisk kompensasjon for tapt skolegang. Ola Ødegaard har utrettet mye for meg, men også for mange, mange andre. Det er mange som har stor respekt for det arbeidet han har utført for de svakeste i samfunnet. Det til tross for sin mangelfulle skolegang. Hvem kunne ha utrettet noe liknende? Det kommer ingen ny Ola Ødegaard. De vokser ikke på trær. Ikke alle makter å ta i bruk sine ressurser i et samfunn fullt med fordommer og fordømmelse. Men det har han klart med livet som innsats. Som enkeltperson har han utrettet mer enn det noen regjering i etterkrigsårene har maktet. Ola har hjulpet mange av samfunnets tapere til å få et verdig liv. Det har han klart på en flott og utmerket måte. Ola Ødegaard har satt dype spor etter seg på de fleste fagområder som skole, helse og sosial. Dette burde kvalifisere til Rettferdighetsprisen for 2014.

Nå har stiftelsen Rettferd for taperne en mulighet til å tildele Ola Ødegaard Rettferdighetsprisen for 2014. Jeg tror jeg snakker på vegne av mange av samfunnets tapere og håper at stiftelsen imøtekommer mitt kandidatur.

Tormod Hilmen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken