Petter Lunds angrep

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi foreldre og trenere rundt G16 lagene til FK Vestre er rett og slett sjokkerte over påstandene til Petter Lund som sto på trykk i OA mandag den 19. januar.

DEL

Han påstår i fullt alvor at vi rundt G16 lagene på Eina ikke har annen agenda enn egne unger, der andres unger får være med så lenge det passer oss. Videre mener han å vite at vi kun kjører egne løp og ikke respekterer egne klubbstyrer eller ledere, samt at vi kun søker kortsiktige resultater. Disse påstandene lurer vi virkelig på om han har dekning for da dette er helt ukjent for oss. Alle er velkomne hos oss, alltid. Vi syntes det er skuffende at en av lederne i Raufoss Fotball sin junioravdeling bruker avisa til å slenge omkring seg med usannheter.

Det er riktig som han sier at det startet opp et samarbeid mellom klubbene med 96 årgangen, fulgt opp med 97 årgangen året etter. Jentene kom også med det året til tross for stor motstand i deler av Raufossmiljøet. Moro at dere lykkes med at flere enn noen gang fortsetter med idrett. Når det gjelder 97 årgangen så kom det så vidt vi husker 18 gutter fra FK Vestre til Raufoss. Ikke veldig mange av dem som fortsatt er aktive et par-tre år senere ?.

Det er ganske frekt av Lund å påstå at det beste for fotballen i hele regionen er at alle spillere fra 16 års alder i Vestre Toten skal spille på Raufoss. Hvilket belegg har han for å påstå det? Hvor interessant er det egentlig at Raufoss skal stille med 3–4 lag i hvert årstrinn der lagene også møtes innbyrdes i serien? Så vidt vi forstår så er det også et problem med banekapasitet på Raufoss, noe vi ikke har. Vi har flotte dugnadsbygde anlegg som vi også drifter på dugnad. For oss er det ikke logisk at man skal måtte «trykke alle « inn i et anlegg som allerede har kapasitetsproblemer. Man må heller ikke glemme at for de fleste så er mye av motivasjonen for å fortsette å trene at man er en del av et godt miljø der man trives sammen med kamerater. Når man slår sammen to miljøer og fordeler gutta på to treningsgrupper og en 3–4 lag så er det ikke sikkert at alle syntes det er like morsomt lenger. Det må være lov å mene at lokaloppgjør mellom klubbene i Vestre Toten på ungdomsnivå er både motiverende og morsomt. For dem som på en eller annen måte ikke finner seg helt til rette den ene eller andre plassen så må det være flott at det finnes alternativer. Det kan ikke være naboklubbenes ansvar å sørge for at Raufoss greier å stille lag i alle årsklasser, det ansvaret må de ta selv på lik linje med det vi gjør på Eina, Reinsvoll og Bøverbru. Når det gjelder resultatene av samarbeidet som Lund skryter av så syntes også vi at det er morsomt at lokale lag hevder seg godt i konkurranser. Det var full jubel på hele Toten da Raufoss jentene gikk hele veien i Norway Cup, og vi fulgte med i spenning på hvordan det gikk med Raufoss juniorene i Bergen.

Vi er ikke like sikre på at alle på Raufoss gledet seg like mye over at gutta våre tok et overlegent kretsmesterskap ved å slå Elverum 8–0 i finalen, eller at gutta spilte seg fram til semifinale i eliteturneringen på Hedmark i høst der de kun måtte se seg slått av Viking. Denne turneringen samler mange av landets beste guttelag både fra eliteserien og rene kretslag, og kun de beste lagene i Norge blir invitert til å delta. Det var en kjempeprestasjon med enn tredjeplass der.

Akkurat som dere så fokuserer vi på mestring, men gode prestasjoner er med på å motivere, samt å gi spillerne minner for livet.

Som dere på Raufoss så er vi veldig fornøyde med de ressursene vi har rundt lagene. Vi har nå ca. 30 gutter på G16 fordelt på to treningsgrupper delt på ferdighet og satsing. Vi har knyttet til oss trenere med god trenerutdanning og lang erfaring både fra senior- og barneidrett. I tillegg til 2 G16 lag så har vi et J16 lag, ett G14 og et G13 lag. Vi har også ca. 25 spillere på G11/12. Aldri har vel aktiviteten vært så stor i FK Vestre samarbeidet. Vi mener selv at dette kommer av hardt arbeid og mange dyktige folk. Dette burde glede flere enn oss!

Som de fleste steder så er rammene rundt de forskjellige lagene ofte avhengig av foreldregruppa og hva slags ressurser som finnes der. Nå er vi så heldige at det rundt G16 er masse ressurspersoner som står på langt utover det som man kan forvente av frivillighet. Det er veldig leit og skuffende at Raufoss Fotball ved nestleder i juniorstyret bruker avisa til å skjelle oss ut. Han avslutter innlegget med et ønske om et klima for samarbeid og utvikling hvor vi heller prater med hverandre enn om hverandre. Vi setter store spørsmålstegn ved hvilken agenda han egentlig har, da hele innlegget hans går på å prate nedsettende om den jobben som gjøres hos oss. Hva med å prate med oss?

Hvis Raufoss Fotball virkelig er opptatt av spillerutvikling og flest mulig lengst mulig, så burde de i stedet for å angripe oss og den jobben som gjøres i stedet stille spørsmålet: Hvorfor foretrekker de største talentene i gutteklassen i Vestre Toten å spille for Eina SK i stedet for på Raufoss?

Vi vil avslutte med ett godt råd: Et gammelt ordtak sier at hvis du leter etter feil så bruk ikke lupe, bruk speil.

Foreldre og trenere

Eina G99 (FK Vestre)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken