Pelsdyrnæringa bør avvikles.

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

DEBATT: Pelsdyrnæringen er dessverre lovlig i dette landet. Den er nedlagt i England, Holland, og i Sverige er det så omfattende pålegg om dyreholdet at de har gitt seg med å ha oppdrett av rev for pels. Den blir sett på som en skam for å beholde litt av landets etiske holdninger.

At Erik Stølan synes det er greit å ha dyr innesperret på livstid i bitte små netting bur, hvor de står henvist til kulde og varme, aldri få løpe, minken får aldri svømme. Når de reven store nok får dyret en elektrisk stav puttet i munnen og en i anus og strøm blir satt på for avlivning.

Mink blir samlet og puttet i gasskammer. Vi vet i dag at dyr har akkurat de samme opplevelser av smerte og kulde, glede og sorg som vi mennesker. All denne lidelse for at noen skal pynte seg. I dag er det nok av andre produkter som kan holde kulden ute, og være like sjarmerende.

At aktivister gjennom mange år har lagt ned tid og stablet på beina litt mot for å gjøre det litt utrivelig for folk som velger å tjene penger på dyremishandlingen er til å applaudere. Det kan vekke folk til å forlange at denne mishandlingen av medskapninger snart må ta en slutt. Det er ikke alt som er lovlig som er aktverdig å drive med hvis vi vil beholde litt av vår menneskelighet.

Kommentar

Helga Riekeles

Artikkeltags