Ja, kanskje

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Når vi følger med litt i det som skjer i tida, merker vi at det er litt som står på skakke, blant annet innen skoleverket er det mye å hamre på.

DEL

Leserbrev Kanskje vi har en viss stotring innen språket vårt også. Og det gjør det nokså komplisert å ha tre skriftspråk for våre vel fire millioner mennesker. Det har skjedd så mye siden Ivar Aasen fikk innført nynorsken i Norge. Da var Vestland Vestland og Østland Østland. Nå er det smeltet sammen og avstanden er mest borte, og innen skolen er det nesten uklart hvilket skriftspråk de bruker.

Kanskje det er på tide for språkforskerne å sette seg ned og finne ut om tida er inne med et samnorsk språk, et språk som bygges opp på det beste i både nynorsk og bokmål. Det ville rydde unna mye uro i språket vårt.

Kanskje det ville falle lettere for internasjonalt språk også. Kanskje det ville falle besparende også med ett språk. Kanskje det ville høyne samholdet også. Kanskje vi litt om senn ble fortrolige med det. Kanskje vi da ville bevare dialektene våre bedre også.

Kanskje du lurer litt på meg nå? Man kanskje du er enig med meg når du får tenkt deg om. Kanskje framtida vil by oss et samnorsk språk som er tjenlig for alle. Kanskje det vil ha store fordeler for skoleordningen?

Artikkeltags