Forslag til ny arbeidsmiljølov

Artikkelen er over 5 år gammel

Alle lønnsmottakere som mottar lønnslipp burde stemt Arbeiderpartiet ved siste stortingsvalg. Slik ble det ikke.

DEL

Nå må vi leve med følgene en god stund fremover med Erna og Siv i førersetet.

Det norske folk ville ha forandringer sa de, uten helt å vite hvilke forandringer de ønsket. Det var vel neppe endring av arbeidsmiljølov, tredje postdirektiv, snøscooterkjøring, avgifter på båtmotorer eller boksing de hadde i tankene for en Høyrebasert regjering. Var det heller bompengene, innvandringspolitikken, skatter og avgifter generelt som var avgjørende for stemmeresultatet? Da må i så fall de fleste stemmegiverne på regjeringspartiene «føle seg snytt for resultater» med den gjennomførte politikk.

Hvis vi teller opp de aller rikeste i Norge sammen med de som driver næringsvirksomhet, kommer vi frem til et reelt antall med de som bør avgi sin stemme enten til Høyre eller Fremskrittspartiet. Det er tross alt ikke dagens regjering som har sørget for at vi har det bra som lønnsmottakere i Norge.

Forslag til endringer i arbeidsmiljøloven og bruk av midlertidig arbeidskraft:

I LO, Unio og YS er vi 1,5 millioner arbeidstakere som vil markere vår felles motstand mot forslaget om endring i dagens arbeidsmiljølov den 28. januar kl. 1400 – 1600. Det er foreslått følgende endringer fra regjeringen:

1. Midlertidige stillinger blir vanligere (hver fjerde stilling i bedriftene kan bli midlertidig)

2. Mer pålagt overtid – uten overtidsbetaling

3. Større press for søndagsarbeid

4. Kollektiv søksmålsrett forsvinner

Sjekk ditt oppmøtested og mer informasjon på: www.mittarbeidsliv.no. Regjeringen foreslår at arbeidsgiver fritt skal få velge hvorvidt neste nyansettelse skal være midlertidig eller fast. Mon tro hva Erna og Siv ville gjort som nyutdannet ungdom under etablering og midlertidig ansatt, da de skulle søke om boliglån? Vi må håpe det ikke blir flere perioder i regjering på «godisdamene», men du verden hvor mye de kan få ødelagt på en 4 års periode!

Hvis det er regjeringens politikk å føre arbeidstakerne i Norge tilbake til de harde 1930 årene, tar de skammelig feil. Dette vises ved arbeidsnedleggelse og demonstrasjon i det aktuelle tidsrom. De skal vite at «vi er mange, rede til kamp for våre rettigheter.»

Apell: Alle lønnsmottakere bes å slutte opp om streiken onsdag 28. januar kl. 1400 – 1600.

Egil Granum

Medlem av Postkom, Norsk

Post- og Kommunikasjonsforbund

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken