Gå til sidens hovedinnhold

Etter valget

Artikkelen er over 13 år gammel

Det skrives side opp og ned før valget. Og det er ikke måte på hvor aktive alle partier er for å skryte av sine kjerne saker og frontfigurer. Men så fort valget er over så blir det stille, veldig stille. Vel, dette er vi LO-medlemmer lei av, vi ønsker å fortsette valgkampen også etter valget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LO engasjerte seg kraftig før valget med å forsøke å få sine medlemmer til å komme med innspill på viktige saker. Og disse ble lagt fram for alle partier, det de måtte svare for hvilke standpunkt de hadde til disse sakene. Svarene på dette ble presentert i LO-avisen Folkets Røst i god tid før valget. Og vi tror at en del av våre medlemmer valgte stemmeseddel ut fra det som partiene svarte på dette.

Det som nå blir spennende er hvordan vi skal få partiene til å gjøre noe med disse sakene. Og det er her LO vil fortsette å minne om hva som er lovet. Og vi vil sammen med de partiene som ønsker en slik oppfølging velkommen forsøke å samarbeide utover valgperioden. Slik at vi sammen kan komme fram til løsninger på disse saken som alle er opptatt av å løse til beste for befolkningen i kommunen.

LO-utvalget i Vestre Toten inviterte derfor representanter fra alle partier til et "oppstartsmøte", slik at vi kan komme i gang med jobben.

Resultatet ble at Ap, SV og Høyre møtte fram. Sp kunne ikke møte på grunn av avvikling av årsmøte.

Og vi i LO-utvalget syntes dette ble et veldig positivt møte. Representantene fra disse tre partiene syntes det var nytt og spennende at noen ønsket å følge opp aktuelle saker også etter valget. Og de ønsket dette velkommen og så fram til et konstruktivt samarbeid i den kommende fireårsperioden. Og vi var enige om at alle sakene som LO hadde satt på kartet var viktige.

LO i Vestre Toten har sagt vi prioriterer følgende saker:

1. Økt grunnbemanning i offentlig sektor.

2. Utvidelse av tilbudet på dagavdelingen på Raufosstun.

3. Økt inntak av lærlinger i offentlig sektor.

4. Nei til salting av RV 4.

I tillegg er det mange andre viktige saker som vi ønsker å ta tak i. Og her vil selvsagt partiene selv kunne påvirke rekkefølgen og sakene. LO ønsker selvsagt å få med alle partier på dette, og vil derfor fortsette å invitere alle partier til disse møtene, også de som ikke kunne eller ville møte på dette første møte. Og vi skal love å holde våre medlemmer orientert om framdriften. Og på dette grunnlaget kan vi forhåpentligvis få til konkrete resultater til beste for befolkningen i Vestre Toten.

Liknende arbeid er også i gang i resten av GLTE-området. Følg med folkens, dette kan bli spennende.