Endelig blir det diakon i Gjøvik

Artikkelen er over 5 år gammel

Gjøvik vil nå få en etterlengtet diakonstilling. Vi «tapte kampen» om en slik stilling i 2011, men nå har Hamars biskop innstilt Gjøvik som nummer en til hjemmelen som nå er ledig.

DEL

Fra Gjøvik kommunes side, har vi forpliktet oss til å være med og betale halvparten av stillingen fra og med 2016. Gjøvik kirkelige fellesråd har funnet midler til å ta hele utgiften alene i år. Det er meget bra! For diakonen er som sagt etterlengtet! En diakon er nærmest for et kinderegg å regne; det er en sykepleier eller sosionom som har kirkefaglig utdannelse i tillegg og som sammen med menighetene utløser mye frivillig tjeneste.

Oppgavene er mangslungne, og både besøkstjeneste, omsorgstjeneste og rusforebyggende arbeid er ofte en del av hverdagen. Diakonen har ofte arbeid mot mennesker i sårbare situasjoner. Når Gjøvik nå får en egen diakon, så er det grunn til håp om at mange ting vil settes i gang som følge av at en person kommer på plass. For det er diakonen som ofte er drivhjulet i samhandling mellom kommunale og frivillige instanser.

Gjøvik har både utfordringer og forutsetninger for å kunne lage et opplegg som vil gi resultater. Både overfor ungdom med sine hverdagsproblemer, folk som sliter med rus, folk som sliter med sorg og savn kan diakonen ha en betydning for det enkelte menneske – men som kan bety like mye for samfunnet som helhet.

Det er derfor en viktig forebyggende tjeneste som nå kommer på plass, og som vi vil få glede av i mange år framover.

Torvild Sveen

Varaordfører Gjøvik

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken