Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårt andre hjem!

Artikkelen er over 7 år gammel

Til dere som styrer makt og penger i Østre Toten. Gi oss gjerne litt støtte, det kan fort bli deg sjøl det gjelder!

Ja det er kommunens psykiatri-innskrenkninger det er snakk om. De kutter litt her og forandrer litt der, og skjærer med store kniver av den kaka vi trodde vi hadde.

For mange, og meg inkludert, er det faren for å miste møteplassen på Kapp som nå har kommet opp. Der ble psykiatrimidler brukt til å pusse opp fine lokaler i mjølkefabrikkens bygninger for noen år siden og dette ble vår trygge møteplass som vi kunne komme til Og slik har vi hatt det fint med litt aktiviteter, håndarbeid og et felles måltid, og noen felles lufteturer. Noen vurderer nok dette stedet og folkene der som noe mindre viktig enn mye annet. Ja vi er ofte stille og forsiktige vi som har fått prøve livet og har klart å komme oss såpass at vi tør å ut iblant andre igjen. Verden blir veldig stor for oss med mye angst og psykiske problemer og kanskje et snevert nettverk rundt oss, har vi kjempet og klart å komme oss til møteplassen vår. Det er faktisk det eneste enkelte av oss klarer, der er det trivelige ledere og bare folk vi føler oss trygge sammen med. Ja noen dager er vi ikke så mange der samtidig, de har sine grunner alle, men vi kan også være både ti, tolv og fjorten stykker der i løpet av tiden det er åpent. To dager i uka har vi vært der. Dette har vært vårt andre hjem.

Men nå skal det skjæres ned på det meste, og da blir jo vår møteplass med i dragsuget. Det snakkes om sammenkopling med Frivillighetssentralen, og kanskje bruke godshuset på Lena stasjon som en møteplass. Der har vi prøvd før og der var det rett og slett utrivelig og trangt.

Det er funnet kontoer med penger som likevel kunne brukes til enkelte prosjekter før, så jeg håper dere kan forstå hvor viktig Møteplassen på Kapp er for oss og la være å uroe vårt tilhold og tilbud. Dere vet jo ikke egentlig så mye om oss og stedet, dere har ikke besøkt oss disse årene. Vi kan jo sitte med en del kompetanse innen våre liv vi også! Kanskje dere kan besøke oss og få oppleve at vi er helt vanlige mennesker!

Ps. Det kan jo være et tips å spare inn på innkjøp av kunst, billetter for alle ansatte til forestillinger, dyre julebord, noen rundkjøringer, parkeringshus, og alle de som skal sitte og tenke ut noe nytt og fint i kommunen vår, det klarer dere sjøl. Jeg håper på forståelse for min frustrasjon og direkte tale her og vil få ønske dere alle et godt nytt år!

Med hilsen Aud Jorunn Wiik og de andre på Møteplassen Kapp.

Kommentarer til denne saken