«Holdt på å sette kaffen i halsen forleden da jeg kunne lese at eiendomsutviklerne Topp og Skari hadde sikret seg området rundt fergeleiet, Bryggeveien 7 og 9, for å bebygge det med kontorer, forretning og boliger! Selv betegner de det som «Gjøviks indrefilet», men er det slik man ønsker å benytte indrefileten, noe av det fineste og snart den eneste grønne lunga som er igjen av sentrumsnær Mjøsområde? Og det mest foruroligende av alt: Kommunen stilte seg positivt til prosjektet!

Og jeg som trodde at de nåværende politikerne og vedtaksføre i kommunen, for lengst hadde tatt innover seg all den feilvurderte bruk av Mjøssonen som er blitt gjort opp gjennom åra, og ville gjøre sitt for om mulig å rette opp igjen det som lar seg gjøre og være klokere og mer framsynte enn tidligere tiders raseringsvedtak.

At man f.eks. i sin tid tillot Hoff å få sette opp den forferdelig stygge og ruvende fabrikken sin der hvor man i dag kunne hatt en storslått og fin park til glede og trivsel for byens innbyggere, og ikke minst et estetisk inntrykk for turister, enten de kom landeveien eller ute fra fjorden for å gjeste byen vår, er et så sørgelig kapittel i tidligere tiders feilslåtte politikk at det fortsatt er vondt å snakke om og vondt å gå og se på. Uansett hvilken retning man kommer inn til byen fra, hvem ser da vår fine Skibladner eller det hyggelige området rundt brygga der? Det finnes mange andre sørgelige eksempler, men har man da ingenting lært? Det eneste riktige hadde vært når disse to tomtene var til salgs, var at kommunen selv kjøpte dem for å sikre befolkningen allmenn ferdsel og trivsel der nede.

I en liten folder som Gjøvik kommune sendte ut til oss i 2013, heter det bl.a. «Innbyggerne skal ha tilrettelagt bruks- og rekreasjonsområder i strandsona», Store ord og fleskefett sitter ikke fast i halsen, heter det. Men gjør noe med disse planene før det er for sent, og la oss slippe å tro at dere i kommunen går baklengs og med lukkede øyne når viktige arealbeslutninger ang. strandsona vår, skal behandles.

Har forstått at planene om bygging på tidligere Vikodden camping, ble stoppet, så tusen takk for det! Nå gjelder det å stå vakt om det vi har igjen av grøntarealer i strandsonen, byggetomter finnes det i hopetall rundt i distriktet. Og for øvrig også en takk for den morsomme satsinga dere har gjort i Jernbaneparken, det er en fryd å se hvordan unger og tenåringer gleder seg over denne skateparken og klatreveggene, og at det har blitt yrende liv i den ellers så stille parken. Flott! Av gravinga som fortsatt pågår i Strandgata, tror jeg sikkert at den vil framstå fin og spennende når den blir ferdig.

Og når vi får en gratis parkeringsordning oppe i byen, vil den også ganske snart syde av liv. Mye å ta fatt i, men enda mer å tjene, og her snakker vi ikke om penger, det er mye som er atskillig mere dyrebart enn nettopp det. Vi vil så gjerne trives i byen vår og vi vil så gjerne tenke med takk på dere som legger til rette for nettopp det!

Liv M. G.