Bekymringsmelding om barnevernet

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi er en mødregjeng som nå ikke forstår noe! Barnevernet hentet veslejenta til venninna vår på barselavdelinga på Lillehammer Sykehus.

DEL

Ei mor som har flere barn fra før og som i mange år har vært en del av vårt felles mødrenettverk. For oss kanskje en av de flinkeste mødrene blant oss. Hun følger eksemplarisk opp sine egne barn, og noen ganger våre barn når vi «svikter». Vi har mang en gang snakket om hvor mye vi beundrer denne mammaen som er veldig omsorgsfull og blid uansett.

Heldigvis forsto andre at barnevernets håndtering ble feil, så babyen kom tilbake til sin mor. Det var her bekymringen vår virkelig startet.

Nå har barnevernet sørget for at de andre barna ikke bor hos mor lengre. Vi avventer nå bare at de skal gjøre et nytt forsøk på å ta babyen på nytt! Derfor sitter vi nå her og river oss i håret og skjønner ingenting. Hvorfor henne og ikke oss?

Vi trodde at barnevern var til for barnets beste. Men her erfarer vi at det er til barnets verste. Vi vet at denne mammaen sjøl tidligere har bedt om hjelp fra barnevernet, og vi veit at vi sjøl aldri tør å gjøre det samme. Når barnevernet river opp denne lille familien, hvem i all verden skal kunne hjelpe oss hvis vi vil trenge hjelp i framtiden? Det eneste vi forstår er at dette har blitt en maktkamp til barnets verste!

Mødre

Artikkeltags