En «smell» kostet 30 dager i fengsel og 3479 kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

En krangel utenfor et spisested på Lena endte i et slag fra tiltalte, som førte til at fornærmede tråkket over og knakk venstre leggbein.

DEL

Så seint ei lørdagsnatt at det allerede hadde vært søndag et par timer oppsto krangelen inne på utestedet. Både fornærmede og siktede hadde tidligere på kvelden vært på pub og inntatt en del alkohol. Siktede kom i krangel med en venn av fornærmede, som satt ved samme bordet som fornærmede. Siktede plantet en pizzaeske i fjeset på vedkommende og krangelen eskalerte. Fornærmede gikk da imellom de to kamphanene og fikk dem ut på gata.

Et knyttneveslag

Fornærmede forklarer at han sto og snakket med sin kone da noen slo ham på høyre side av ansiktet. Han så ikke hvem som slo. Konsekvensen var at han falt over ende, tråkket over og knakk leggbeinet. Han ble operert umiddelbart og gikk sykemeldt i 8–9 uker.

Ikke grovt

Retten har inngående drøftet hvorvidt tiltalte skal straffes etter paragrafen som omhandler grov kroppskrenkelse, eller kun kroppskrenkelse, og har falt ned på det siste. Retten mener at kroppskrenkelsen i dette tilfelle må anses som en relativt uprovosert voldshandling og at det i skjerpende retning legges vekt på at tiltalte slo med knyttet hånd mot fornærmedes hode.

Tilsto

Tiltalte tilsto forholdet og erkjente straffskyld. Det anser retten som formildende. Det anses også som formildende at han oppsøkte fornærmede og ba om unnskylding. Men ut fra voldens grovhet og omstendighetene rundt hendelsen mener retten det ikke er grunnlag for en betinget dom. De mener heller ikke det foreligger særlige forhold som skulle tilsi å anvende samfunnsstraff.

Dommen ble satt til 30 dagers ubetinget fengsel samt å erstatte fornærmede med 3479 kroner og 80 øre.

Artikkeltags