Mer enn 100 elever fra Lena-Valle videregående skole står klare til å ta imot publikum under lørdagens tradisjonsrike arrangement på naturbruksavdelingen på Valle.

– Arrangementet Jul på Valle er en viktig del av skolens satsing på entreprenørskap som metode i opplæringen og for faget næringsdrift i naturbruk, sier avdelingsleder Morten Kleven.

Elevbedrifter

Nytt av året er det at også elever fra Skreia ungdomsskole deltar med elevbedriften Nissehjelpen. Den selger håndstøpte lys, telysholdere av betong og lyslykter av gjenbrukte syltetøyglass.

Det er elevene på VG3 studieforberedende naturbruk som har ansvar for planlegging og organisering av arrangementet. De tilbyr også kafé og et eget leke- og tegnerom for barn i tilknytning til kafeen.

Lekerom og film

– I lekerommet viser vi «Jul i Skomakergata». Ute på tunet blir det salgsboder, bål, gang rundt juletreet og nissebesøk. Elevene på Vg2 Hest og hovslager tilbyr kanefart med hest og slede, mens ungdomsbedriftene på Vg2 selger blant annet kaker, treprodukter/krakker, lys, juletrær, julenek, poteter og grønnsaker fra Mat fra Toten.

Valle lokker også med medisterkake i lompe, gratis inngang og fri parkering for publikum.

– Arrangementet passer for personer i alle aldre som vil oppleve god førjulsstemning, sier Morten Kleven.