Vi er heldige og er Innbyggere i Innlandet, å legge ferien til Innlandet er alltid bra, en ferie her byr på mange flotte opplevelser for alle.

Det er sjølsagt litt skummelt å trekke fram noen eksempler, men la det være et symbol på bredden vi har i Innlandet.

Galdhøpiggen, Besseggen, Glittertind, Sølen og Synnfjell er eksempler på flotte turer. Vi har også mange turer for de som ikke er helt klare for de høyeste toppene. Hva med rafting i Sjoa, padletur eller kanotur i rolige små innsjøer. Turer på endeløse vidder eller vandring i dype skoger som for eksempel Finnskogen eller Hedmarksvidda. Naturopplevelsene i Innlandet gir utfordringer for de som er mye på tur, men også for alle de som er klare til å legge ut på sin første tur. Husk, det trenger ikke være komplisert. Hva med en overnatting under åpen himmel, en tur i klatreparken eller overnatting i ei tretopphytte.
DNT har gode tips til deg og boka om turer fra HHT gir inspirasjon.

I Innlandet har vi er vidt spekter av museums tilbud, vi får mulighet til å lære, se og oppleve. Husk også alle de museum vi ikke vet om, men som vi kan få vite om; Bjørnstjerne Bjørnsons hjem på Aulestad, Kvinnemuseet i Kongsvinger, Skogfinsk museum i Grue – for å nevne noen.

Hva med å legge inn en kulturopplevelse på ferieturen? Det er gode muligheter til å se og høre ulike kunstuttrykk. Kanskje får du t.o.m utfordra tanker og ideer du hadde, eller trimma lattermusklene.

Ta deg også tid til å nyte gode matopplevelser med råvarer av beste sort, Atlungstad, Brimi kjøkken, Annys, Midt i Mjøsgårdene, er noen eksempler på fantastiske matopplevelser.

Reiseliv er en stor og viktig næring i fylket vårt. Vi har vært i nasjonal krise, med store ringvirkninger. Dette har rammet Innlandet hardt. Vi har nå muligheten til å være med på å bidra til å løfte reiselivet. Gjennom å bruke mulighetene som finnes i Innlandet og støtte opp om det lokale næringslivet kan vi gjøre en viktig innsats og ikke minst bli kjent i eget fylke.

Leder i Ungdommens fylkesting i Innlandet, Johanne Dalsbø understreket i sitt innlegg på fylkestinget 17. juni betydningen av å ha et variert tilbud til de unge, med miljøvennlige og bærekraftige muligheter. Det støtter jeg, kan vi i Innlandet bli enda bedre på det?

Som leder av Kulturutvalget i Innlandet fylkeskommune har jeg vært så heldig å få besøke og oppleve noe av det fylket vårt byr på. Jeg gleder meg til å fortsette rundreisen og får høre om alt det som skjer i fylket vårt. Det er så mange flotte og engasjerte aktører som vil vise fram hva de har å by på!

Kanskje er ferieplanene alt lagt, kanskje er de ikke helt klare eller kanskje du er på jakt etter ideer. Da er det bra å huske på mulighetene for en spennende og innholdsrik Norgesferie ikke er langt unna.
Familien min skal bruke mye av ferien i nærområdet, det blir blant annet telttur og toppturer!