Få dager før oppstart stresser studentene med å få seg tak over hodet. Urovekkende boligmangel i Gjøvik

STUDENTBOLIG:  Gode hybler til overkommelige priser, med fibernett og gode kollektivmuligheter, er noe av det aller viktigste for en god studieby. Her skal det bygges boliger for studenter, samt ny KIWI-butikk.

STUDENTBOLIG: Gode hybler til overkommelige priser, med fibernett og gode kollektivmuligheter, er noe av det aller viktigste for en god studieby. Her skal det bygges boliger for studenter, samt ny KIWI-butikk. Foto:

Av
DEL

Etter at Høgskolen i Gjøvik ble til NTNU har søkertallene økt. Det har også skapt økt etterspørsel etter boliger. Arne Mo, drifts- og vedlikeholdsleder for Studentsamskipnaden i Gjøvik (Sit) sier han aldri aldri opplevd en så lang søkeliste som det er nå. I forrige uke sto det over 400 studenter på søkerliste for å få bolig. Studentsamskipnaden har boliger nok til å huse 15 prosent av studentene. De restrerende 85 prosentene må dekkes av det private markedet. Det får varaordfører Finn Olav Rolijordet til å heise det røde flagget. Han ber private utbyggere få i gang nye byggeprosjekter. Vi håper de finner invitasjonen interessant.

Innen 2020 skal riktignok 200 nye studentboliger stå klare i Røverdalen. I tillegg skal det bygges et hybelbygg med 85 hybler i Trondheimsveien i regi av Kai Mikaelsen. Men det er ikke nok. Rolijordet viser til at behovet skal øke dramatisk i femårsperioden 2017-2020. De nåværende prosjektene kommer ikke til å fylle behovet.

Det er ingen god reklame for Gjøvik som studieby dersom mangelen på gode hybler er stor

Det er ingen god reklame for Gjøvik som studieby dersom mangelen på gode hybler er stor. Gode hybler til overkommelige priser , med fibernett og gode kollektivmuligheter, er noe av det aller viktigste for en god studieby. Det sprer seg raskt om en studieby mangler hybler, fritidsaktiviteter og et godt og pulserende studiemiljø. Nå tror vi nok at i dagene og ukene som kommer vil mange av høstens studenter klare å løse boutfordringene sine. Denne helgen er det 151 boliger til leie på Finn. De fleste av dem er i et prisleie som er aktuelt for studenter. Det bruker da også å ordne seg.

Men hybelsituasjonen er like fullt en utfordring som må løses på sikt. Det gjelder forsåvidt for hele Innlandet. For Gjøvik er ikke alene om å ha mange studenter som to uker før oppstart fremdeles fortsatt er på intens boligjakt. På Lillehammer er det over 350 som ennå ikke har et sted å bo. I Hamar er det rundt 100 som fortsatt mangler tak over hodet. Derfor er det positivt hvis man, slik vi oppfatter Rolijordet gjør, går i dialog for å få frem spennende byggeprosjekter med private utbyggere som samtidig både er lønnsomme for dem og oppnåelige for studentene som skal leie

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags