To personer er kjørt til Ullevål sykehus med røykskader etter den kraftige brannen i en lastebil på E6 ved Bryn senter i Oslo.

Innsatsleder Christian Børresen ved ambulanseavdelingen på Oslo universitetssykehus opplyser til flere medier at sjåføren av lastebilen er en av dem.

– Han har vært alene i bilen, og det er ingen fare for helsens hans. Sjåføren var tidlig ute av bilen, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo i 15.30-tiden.

Det brant i litt over en time tirsdag ettermiddag, og det ble sett åpne flammer og voldsom røyk flere kilometer unna. Lastebilen sto i vestgående retning ved Bryn senter, og trafikken ble sperret i begge retninger.

– Omfattende opprydding

– Brannvesenet bekrefter at brannen er slukket. Det blir et omfattende opprydningsarbeid på stedet. T-banen settes straks i drift igjen på strekningen forbi Bryn senter, opplyste politiet på Twitter litt før klokken 15.30.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Lastebilen var lastet med flytende harpiks, opplyser politiets innsatsleder Bjørn Fredrik Falkenberg.

– All harpiks som har vært på lastebilen, er brent opp, så det er ingenting på avveie, sier han.

Brynstunnelen var stengt tirsdag ettermiddag. Bilister ble anmodet om å bruke E18 Mosseveien istedenfor, og det er varslet store forsinkelser utover kvelden.

Evakuering og T-bane-stopp

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt opplyser til Avisa Oslo at flere kjøretøy tok fyr etter at kvaen i lastebilen rant ut som en slags «elv».

Bryn senter ble evakuert som følge av røykutviklingen. Brannen fikk også konsekvenser for T-banelinjene 2 Ellingsrudåsen og 3 Mortensrud som ble stengt. Også Løren stasjon ble stengt.

I 15.20 tiden meldte Sporveien på Twitter at T-banen startet opp igjen. En drøy time senere ble ett kjørefelt forbi ulykkesstedet på Ring 3 åpnet.

Politiet fikk den første meldingen om brannen klokka 14.17.