Gå til sidens hovedinnhold

Gammelt og gromt

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag kan du ta fram en camingstol og sette deg i vægaskille for å nyte utsikten. Du skal få se noe fint.

Ja, ta deg turen oppi Landåsbygda, langs veien via Mustad gård eller ved Haug kirke, Eiktunet eller i Gjøvik sentrum – for den del.

Gammeldurens venner arrangerer veterantreff i Landåsbygda på minst tiende året i helga. Lørdag fra klokka 12 skal alle bilene og lastebilene som går av egen maskin nedover til Gjøvik via de øvre veiene og opp igjen til Landåsbygda. De skal da delta på et rebusløp med poster underveis. Men de kjører også for å vise seg litt fram.

Gammeldurens medlemmer består av rundt 50 medlemmer, men det er atskillig flere som vet at det er kjekt å møte opp på deres årlige arrangement i Landåsbygda.

– Det er alltid fryktelig mange folk. Vi går stort sett tomt for det meste i kiosken, sier Jon Arild Berg i Gammeldurens venner.

Arrangementet begynner som smått fredag, men høydepunktet er nok rebusløpet lørdag.

Etter at bilene og lastebilene har fått vist seg fram for allmennheten blir det samling i Landåsbygda igjen og da skal publikum få se hvordan en lastet opp tømmertransport før i tiden – med vinsj og vaier.

– Det kommer en bil som ble brukt til slik transport før, sier Berg.

Han fortet seg også med å si at treffet er åpent for alle veterankjøretøy.

– Det er mange lastebiler her alltid, men det er ikke kun for lastebiler. Alle er velkomne, om de er veteraner, sier Jon Arild Berg.

Kommentarer til denne saken