Gå til sidens hovedinnhold

Lær å fermentere - oppbevaring av grønnsaker

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Nå er det tid for å tenke på oppbevaring av sommerens frukt og grønnsaker, lær å fermentere.
Hageselskapet Gjøvik inviterer til møte torsdag 29.08 -kl 18 på Frivilligsentralen i Gjøvik.
Tema denne kvelden er: Fermentering - oppbevaring av grønnsaker.
Foredragsholder er Olav Hauge.

I hagen til Hauge som forøvrig er en av innehaverne av j"Myntemesterens hage" dyrkes det mange forskjellige grønnsaker, disse oppbevarer han ved å fermentere.
Fermenterte grønnsaker er tryggere å spise enn å spise dem råe!
Vi får stadig spørsmål hva er fermentering og hvordan gjøres det? Nå har alle mulighet til å få et innblikk i hva fermentering er og hvordan det gjøres for å oppnå et godt resultat.
Fermentering av mat vil si å "gjære" den for å gjøre den full av gode og gunstige melkesyrebakterier, øke vitaminer og gi den lang holdbarhet.

Ved å spise fermentert mat vil kroppen lettere ta opp de sunne stoffene, og flere og flere sykdomstilstander blir forklart med et ønske om å fremme mage og tarm helse. I tillegg av en helsegevinst så er fermentering en morsom syssel/hobby.

Kom å hør hva som skal til og hvordan det virker. Hauge vil lære deg sikker fermentering med enkle midler og forståelig forklaring.
Ingen forkunnskaper er nødvendig.
Møtet er åpent for alle.

Kommentarer til denne saken