De jevngamle opplendingene har en stolt fotballfortid sammen, selv om de ikke lyktes i juniorfinalen mot Haugar (tap 0-1) tilbake i 2008.

Østberg skal følge med når Norge spiller i VM de neste ukene.

– Jeg er veldig spent. Jeg har en veldig nær venninne i Ingrid Moe Wold som spiller på landslaget, og jeg prøver å følge med så godt jeg kan. Jeg har sett en del kamper, men får ikke sett alt. Det får jeg sikkert ikke under VM nå heller, sa Østberg da NTB traff henne under treningssamlingen på Sognefjellet tidligere denne uken.

Østberg tok fem medaljer under ski-VM i Seefeld sist vinter. Hun vant også Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Hun liker at fotballjentene har satt seg hårete mål.

– De har satt seg et offensivt mål i medalje, og det synes jeg er skikkelig bra. De sier selv at de skal dit for å kjempe om noe, og at det er det de trener for hver dag. Da synes jeg det er greit at de har satt seg det målet. Det er ingenting som hadde gledet meg mer enn om de hadde klart det. De har jobbet mye med at de skal få kollektive seirer, at de skal jobbe sammen som et lag for å få det til.

God stemning

Østberg har fått med seg at stemningen i det norske laget er god før det braker løs mot Nigeria lørdag.

– De virker som en skikkelig bra gjeng, og rapportene forteller at det er veldig god stemning i laget. De er i godt slag og har fått gjort akkurat det de hadde håpet på inn mot VM. Jeg støtter dem i målsettingen, og håper at de klarer å ta den medaljen de ønsker seg. Det hadde vært utrolig kult, og jeg skal følge med så godt jeg kan.

– Hva kan de klare i gruppespillet?

– Det blir spennende å se. Det blir selvsagt en veldig tøff kamp mot Frankrike, og om de skulle få en på trynet der, så må de bare ta den. Jeg tror at de kan bite fra seg mot dem også, og så håper jeg at de kan gjøre det bra mot Nigeria og Sør-Korea. Jeg håper at de kan få gode svar mot dem.

Fortjener

– Det er enklere å få oppmerksomhet som langrennsløper enn som kvinnelig fotballspiller i Norge. Hva tror du et VM kan bety for dem?

– Jeg tror at det kan bety mye, og jeg synes at det har vært mye positivt i media den siste tiden. Jeg synes at media har blitt flinkere til gi jentene det fokuset som de faktisk fortjener. Det er bra at jobbes med dette. Det tar tid, men situasjonen er i hvert fall mye bedre enn den var for noen år tilbake når det gjelder oppmerksomheten rundt kvinnefotballen. Jeg håper at et bra mesterskap kan gjøre at oppmerksomheten rundt dem øker ytterligere, sa Østberg.

Norge har sin første kamp i VM ikveld, de møter Nigeria klokken 21.00.

(©NTB)