Gå til sidens hovedinnhold

To seire for jentene på Lygna

Artikkelen er over 6 år gammel

Dagen på Lygna skulle vise seg å bli en jubeldag for våre lokale jenter. Med gode prestasjoner fra prolog til finale var fasiten to seire i klassisk sprint under Norgescup på Lygna.

I kvartfinalene for 17-åringene gikk Anna Grøntjernet videre som lucky loser, men det stoppet seg for løperen fra Svea i en tøff semifinale. Mathilde Myhrvold var på sin side suverent best i både kvart- og semifinalen.

Finaleplass

I kvartfinalen vant hun uten å bruke for mye krefter de siste 200 meterne, og med tilnærmet like god kontroll i semifinalen sikret hun seg finaleplass uten noen store problemer.

I klassen kvinner 18 år fulgte Marte Mæhlum Johansen opp den solide prologen med en kvartfinale preget av samme art. Med flere titalls meter ned til resten av feltet sikret hun semifinaleplass.

I påfølgende heat gikk Marthe Lindmoen også godt, og tok seg til finale etter en andreplass i sitt heat. Kristine Alm Karsrud spurtet inn til en tredjeplass i sitt heat, noe som bare nesten holdt til en finaleplass denne lørdagen på Lygna.

Marthe Lindmoen og Marte Mæhlum Johansen gikk i samme semifinaleheat i kvinner 18, et heat hvor sistnevnte kom best ut av det. Mæhlum Johansen staket seg til finale med en andreplass i heatet, mens Lindmoen avsluttet dagen med en femteplass i samme heat.

I den eldste årsklassen gikk Anne Marthe Brenden videre fra kvartfinalen, mens det i samme heat stoppet seg for Hege Snortheimsmoen. For Brenden ble det et par-tre skilengder opp til de beste i semifinalen. Det ble altså to lokale løpere som skulle kjempe om de gjeveste plassene i Norgescupen i klassisk sprint på Lygna.

Fulle kontroll

Mathilde Myhrvold gikk finale for jenter 17 år, mens Marte Mæhlum Johansen gikk finalen for 18-åringene. For Mathilde Myhrvold kunne det ikke gått bedre.

Med full kontroll i finalen dundret hun inn til sin andre seier i Norgescupen på Lygna på to dager! I påfølgende finale fulgte

Marte Mæhlum Johansen opp på best mulig måte, med en soleklar seier i klassiske sprint for kvinner 18 år. Jenta fra Østre Toten gikk tøft hele veien, og kom i mål flere meter foran konkurrentene.

- Utrolig gøy

Mæhlum Johansen selv var naturlig nok strålende fornøyd med lørdagen på Lygna.

- Ja, dette var utrolig gøy! Jeg hadde god kontroll og kvart- og semifinalen, og beina kjentes gode i starten av finalen og. Jeg fikk litt avstand i bakken tidlig, og klarte å holde det helt inn.

Etter seieren i dag ser hun frem mot i morgen:

- Favorittdistansen min er i morgen i klassisk, så det gleder jeg meg veldig til!

Kommentarer til denne saken