– Petter er frisk og i trening. Vi vurderte i det lengste om han skulle gå skiathlon søndag, men nå handler det om å få en god treningsperiode framover, sa Northugs trener Stig Rune Kveen til NTB.

– Han mistet litt av grunnlaget med forkjølelsen han pådro seg rett før Beitostølen. Nå må han bli sterk og få trent bra igjen.

Kveen ville ikke svare på når det er aktuelt for Northug å gå renn igjen.

– Jeg vet ikke ennå. Vi skal legge løpet søndag. Jeg skal diskutere med Petter og Tor Arne (Hetland, landslagstrener), og vi skal finne veien framover. Det Petter trenger nå er to uker med trening så han kan føle seg sterk igjen.

– Er du bekymret?

– Nei, jeg merker at jeg er ganske avslappet. Jeg var mer bekymret 15. januar i fjor. Da lå Petter i fosterstilling, men han kom seg til VM likevel.

Synd

Det var Norges Skiforbund som i en melding til pressen offentliggjorde at Northug trakk seg fra skiathlon og reiste hjem fra Lillehammer.

– Det er synd at Petter ikke er i god nok form til å gå 30 kilometer søndag, sa landslagstrener Tor Arne Hetland i pressemeldingen.

– Jeg ønsker ikke å si mer nå i kveld, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB etter at nyheten ble kjent.

Northug unngikk mediene etter at han ble slått ut i kvalifiseringen på sprinten, der han hadde 32. beste tid.

Lenge igjen

– Det lille han fikk vist i dag er ikke nok, sa sprinttrener Arild Monsen til NTB etterpå.

– Han må bare kjøre på videre, bruke tiden sin godt på trening og konkurrere seg i form, fortsatte Monsen og understreket at det er lenge igjen til OL.

Northug erstattes av Simen Sveen i det norske laget på skiathlon. (NTB)