Det kunne knapt gått bedre for våre lokale løpere under lørdagens NM i sprint på Nes.

To NM-gull og et sølv var fasit etter en utrolig dag. Mathilde Myhrvold vant klassen for kvinner 17 år, mens Kristine Alm Karsrud tok et knallsterkt gull for kvinner 18 år. I samme årsklasse tok Marte Mæhlum Johansen sølvmedaljen.

Det var en rørt GTL-trener etter dagens sprint.

- Det her sprenger skalaen! På en skala fra en til ti, er dette minst tolv, var Stig Almsbakkens første ord etter to gull til hans jenter.

Gutta startet dagen

Denne helga arrangeres Statoil Norgescup på Nes Skianlegg i Akershus. Lørdagen går med til sprint, som i år er den offisielle NM-sprinten. 

I kampen om medaljene var det gutta som startet dagen. I den yngste klassen, menn 17 år, ble Vebjørn Sørum fra Svea Skilag og Johannes Bjærtnes fra Jevnaker de beste lokale. De kom til hver sin semifinale.

I gutter atten års første semifinaleheat konkurrerte Mårten Soleng Skinstad fra Vind og Kolbukameratenes Kristian Røise om finaleplass. Der var førstnevnte sterkest av alle, og vant semifinalen overbevisende.

I finalen ble Soleng Skinstad hindret underveis i løpet. Det var en kraftig irritert Vind-løper som passerte målstreken som nummer fem i en finale han følte han kunne fått mer ut av. Vinneren av sprint under ungdoms-OL Petter Stakston fra Søle Ål vant finalen.

For menn nitten og tjue år kom Ørjan Staff fra Brandbu og Johan Sørum Gangsø seg videre fra prolog, før NM-moroa tok slutt i kvartfinalen.