Petter Northug har inngått en klesavtale med Bjørn Dæhlie. Dermed er utstyrskrangelen med Norges Skiforbund over.

Avtalen gjelder for tre år. Bjørn Dæhlie er også klessponsor for det norske langrennslandslaget.

– Vi har hatt gode samtaler med Dæhlie og er svært fornøyd med å lande en avtale som er langsiktig og god for begge parter, sier Northugs manager Are Sørum Langås.

Klesbråk

Northug har satset utenfor landslaget de siste sesongene og med Coop som hovedsponsor. I fjor lanserte han en kleskolleksjon hos Swix, som ble solgt i Coops butikker.

I høst inngikk Northug en ny avtale med Norges Skiforbund, som sikret at Northug kan gå verdenscup og mesterskap de neste sesongene. Men partene har vært uenige om klesreglene, og forbundet mente at Northug måtte forholde seg til deres eksklusive avtale for bekledning. Den nye avtalen mellom Northug og Active Brands gjør at dette ikke lenger er et problem.

Fornøyd Northug

– Jeg er veldig godt fornøyd med å kunne gå med et klesmerke jeg kjenner godt og som jeg blant annet hadde fire gullopplevelser med så sent som i Falun tidligere i år, sier Northug i en pressemelding.

VG skriver at Northug fortsatt har en avtale med Swix om hansker og staver. Administrerende direktør Ulf Bjerknes sier det har liten økonomisk betydning at selskapet ikke lenger skal ha en klesavtale med Northug.  (©NTB)