Dag gir deg tips til dagens skitur – send oss dine turfavoritter

Artikkelen er over 1 år gammel

Om du er av dem som vil ut på skitur, men ikke helt vet hvor du skal gå. Følg rådene fra Dag, som har gått der før.

DEL

Dag Nestaker er en ivrig skigåer med utgangspunkt i Gjøvik. Han delere noen av sine tips til skiturer med oppland Arbeiderblads lesere.

– Jeg går nok mest for å trene og få friluft, men det hender jeg stopper for å se på naturen, sier Dag.

Han gikk en del skirenn da han var yngre, men ga opp da han klarte å gå feil i et renn og la bokstavelig talt skiene på hylla. Men i voksen alder har de kommet fram igjen og er helst i flittig bruk gjennom sesongen.

– Jeg går mest alene. Jeg har prøvd å få med ungene, men de var ikke så interessert. Jeg tok med bikkja også, men han var heller ikke så ivrig. Så jeg går alene, sier Dag og ler litt.

Ja, og denne vinteren har den skiglade gjøvikenseren endelig fått stabile fine forhold i løypene, etter flere magre år for skisporten.

– Nå er det flotte forhold overalt. Det er veldig bra, sier Dag.

Han er selv en skigåer som går for kosen, selv om det er treningsutbytte i det også.

– Er det dårlig vær eller for kaldt finner jeg på noe annet, sier han.

Siden Dag har base på Gjøvik, er det skiløypene her han er mest kjent med. Derfor er det tips i nærheten av regionsenteret han kommer med. Oppland Arbeiderblad skal bringe flere tips til turer du kan legge ut på utover vinteren, men her vil Dag gjerne ha litt hjelp fra deg.

– Det hadde vært flott om folk sender meg tips til turer i sitt nærområde, slik at jeg kan bringe dette videre til leserne, sier Dag.

Tips Dag

Du selv tipse Dag på hans epost: dag.nestaker@amedia.no

Du kan også dele dine turtips direkte med OAs lesere via internett.

Bruk #oavinter og last opp dine bilder på Instagram, eller legg inn dine turbilder her.

Du må ha på geotagg på Instagram for at dine bilder skal kunne vises i OAs interaktive kart.

Turtips

Tipsene for helga er forsøkt delt inn  etter nivå, og litt etter lengde på turen. 

1) Første turtips er Vind skistadion, som egner seg for alle. Det er veldig fint å ha med barna, som for eksempel kan ake i bakken ved skihytta, og det er også  løyper rundt omkring på området hvis du vil traske litt.

2) Tips for en litt lengre tur er fra Skumsjøen og opp på Eikvelta. Utgangspunkt er Osbakken eller parkeringsplassen  ved badeplassen. Det er veldig bratt opp til Eikvelta med partier hvor en må gå fiskebein, men det er verdt å slite litt i starten når en kommer opp.  Der opp er det fantastisk, man får følelsen av å være på fjellet. En fin runde derfra er om Mæhlumssætra og Fjortentjernsmyrene. Fra Skumsjøen er det en tur på omtrent 13 kilometer, om en tar med seg denne runden.

3) Fra Øverby i Gjøvik er det flotte muligheter og det er mange som starter turen derfra.  Den kanskje mest populære turen er Haug­runden, som fra Øverby er i underkant av 20 kilometer. 4) Vil du gå litt lenger kan du bryte av til høyre etter skistua og gå Gubberudrunden, som er omtrent 27 kilometer.

5) Er du interesserte i en skikkelig langtur  kan du gå rett fram i Hørstadskogen. Legge ruta om Solbakken, Bjørnhaugen, Hornås og så tilbake til Haug. Da er det godt å skli ned igjen til Øverby etter cirka 45 kilometer i variert terreng.

Artikkeltags