– Vi er både stolte og glade over å kunne gi våre abonnenter dette tilbudet, sier nyhetsredaktør Erik Børresen i Oppland Arbeiderblad.

Julie Myhre, Harald Østberg Amundsen, Sjur Røthe og Didrik Tønseth er klare for å delta på Gålå kommende helg sammen med en rekke andre sterke løpere. 10 kilometer for kvinner og menn i fri teknikk, 20 kilometer klassisk fellesstart kvinner og menn. For juniorløpere er det sprint fri teknikk og 10 kilometer klassisk fellesstart.

Blant lokale utøvere er Hedda og Tuva Bakkemo (Gjøvik Skiklubb), Ansgar Evensen (Vind IL), Hedda Magnussen (Østre Toten Skilag) og Sivert Borgen (Østre Toten Skilag).

Senere i vinter sendes Norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker. I alle disse rennene stiller flere hundre deltakere til start, og noen av dem kommer fra Vestoppland.

– Vi kan vise disse rennene fordi vår eier, Amedia, har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Vår abonnenter får tilgang til sendingene på plattformen Direktesport som finnes på oa.no, sier Børresen.

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner. For hver av de tre rennhelgene i Norgescupen stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

  • Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.–27. november 2022
  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.–19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.–12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.–26. februar 2023

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

– Det er veldig bra for Ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist fram våre aller beste skiløpere, bredden i Ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele Ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig fram til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef Espen Bjervig i Norges Skiforbund.