Langløpet Totenrullen ble en suksess – nå utvider de til en egen skifestival

EGEN FESTIVAL: Initiativtager Vetle Thyli (t.v.) fikk med seg verdensmester Martin Johnsrud Sundby på rulleskirenn på Toten i fjor sommer. Nå skal moroa gjentas.

EGEN FESTIVAL: Initiativtager Vetle Thyli (t.v.) fikk med seg verdensmester Martin Johnsrud Sundby på rulleskirenn på Toten i fjor sommer. Nå skal moroa gjentas. Foto:

I 2019 ble Totenrullen en suksess. Nå utvides rulleskifesten med sprintrenn i Lena.

DEL

– Vi var veldig fornøyde med hvordan Totenrullen ble tatt i mot, og har fått gode tilbakemeldinger både fra løpere, sponsorer og samarbeidspartnere. Derfor kliner vi til igjen og inviterer til Toten Skifestival lørdag 20. og søndag 21. juni, sier initiativtaker og styreleder i Totenrullen AS, Vetle Thyli i ei pressemelding.

I fjor vant Martin Johnsrud Sundby det 50 kilometer lange løpet med start og mål på Raufoss. Hans Christer Holund rullet inn til andreplass.

Over 70 løpere i fjor

Markedssjefen går langt i å forsikre om store navn til festivalen i 2020 også.

– Vi jobber med å få på plass en skikkelig god gjeng med løpere, og det er vi ganske sikre på å lykkes med. Noen er så godt som klare allerede, men jeg nevner ingen navn foreløpig, sier markedssjef Morten Iversbakken i rulleskiprodusenten IDT. Iversbakken sitter i styringsgruppa til Totenrullen AS og har et spesielt ansvar for løperlogistikk.

– Vi har et nært og godt forhold til hele det internasjonale langrenn- og skiskyttermiljøet, og det er jo ingen ulempe når vi skal arrangerer egen skifestival, sier Iversbakken.

Over 70 løpere stilte til start, inkludert en mosjonsklasse som gikk halve distansen.

Sprint på Lena

Langløpet skal etter planen arrangeres på samme måte i år, og går av stabelen søndag 21. juni. Samtidig er det blitt bestemt å utvide arrangementet med sprintrenn i Lena dagen før.

– Ambisjonen på sikt er jo å utvikle dette til en skifest for hele Toten, og vi så at fjorårets renn trakk bra med folk både på Lena og Raufoss. Derfor prøver vi å gi enda litt mer tilbake til bygda vår denne gangen, sier Thyli.

Festivalen arrangeres av Totenrullen AS i tett samarbeid med Østre Toten Skilag og Raufoss Idrettslag. Målet er å skape lokal aktivitet og skape en arena for å vise frem totenbygdene til et større publikum. I tillegg til å skaffe inntekter til de involverte idrettslagene.

– Vi hadde et flott samarbeid med såvel idrettslag, som sponsorer, politi og vegvesen i fjor. Vi hadde ikke fått til dette uten deres hjelp og vi håper på like mye velvilje i 2020, sier Thyli – som til daglig er sjef og lagkaptein på langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags