Gå til sidens hovedinnhold

Landslagssjef Ole Morten Iversen: – Mathilde er absolutt aktuell for VM

Landslagstrener Ole Morgen Iversen fastslo at Mathilde Skjærdalen Myhrvold fortsatt er høyaktuell for VM-troppen etter at Vind-jenta ble slått ut av kvartfinalen i generalprøven i Falun.

Mathilde Skjærdalen leverte en strålende prolog med 11.-plass. Hun var tredje beste norske løper. I kvartfinalen slet hun med festet i motbakkene og kom i mål på fjerdeplass i sitt heat. Tiden var heller ikke god nok til å gå videre.

– Mathilde gikk en meget bra prolog og gikk bra også i dag. Hun har vært stabilt god i hele år med tredje- og fjerdeplasser blant de norske. At hun ikke gikk videre fra kvartfinalen her i dag betyr absolutt ikke at hun gikk seg ut av VM-diskusjonen. Det er ei jente jeg har veldig stor tro på, sa Iversen på mobiltelefon på vei hjem til Meråker.

Les også

Barndomsvennene Marte og Mathias: – Tror alle oppegående personer hadde vurdert å gi seg

Fem plasser

Landslagssjefen forteller at det er seks jenter som kjemper om de fem plassene på det norske laget som skal gå VM-sprinten. Tittelforsvarer Maiken Caspersen Falla, som ble slått av Skjærdalen Myhrvold i prologen, har friplass. Tiril Udnes Weng er også sikker på laget.

– Lotta Udnes Weng har vært i finale i verdenscupen. Det har også Ane Appelkvist Stenseth. Så har vi Mathilde og Anna Svendsen, sa Iversen.

Anna Svendsen (nummer 25) endte bak Mathilde (nummer 17) på sluttlista i Falun. Hun var ett hundredel fra å ryke ut av prologen i Falun.

Les også

Maren Skjøld (27) om livet etter alpinkarrieren: – Kjærlighetssorgen er leget

– Mathilde har vært jevnere, mens Anna har hatt mer ujevne resultater, oppsummerte Iversen.

Han innrømmer at hans egen innstilling til langrennskomiteen ble sendt før helgens renn i Falun, og at det er opp til landslagsledelsen å ta ut den endelig troppen. Den offentliggjøres onsdag.

Seks aktuelle

På spørsmål om det kan være aktuelt å ta med alle de seks aktuelle jentene til Oberstdorf, svarte han slik:

– Det kan det absolutt være. Også fordi det er en spesiell situasjon med korona. Ofte har vi tatt ut hjemmeværende reserve. Nå skal vi ha charterfly og det er ikke like enkelt å hente reserver fra Norge. Hvordan uttaket blir offentliggjort onsdag 3. februar, sa Iversen og smilte.

Mens Iversen kjørte nordover mot Meråker satte Skjærdalen Myhrvold seg i bilen med kurs Gjøvik. Hun oppsummerte sprinten i Falun slik:

– Jeg er litt skuffet fordi jeg hadde veldig lyst på semifinale i dag. Prologen gikk veldig bra. Jeg følte meg bra. I kvartfinalen manglet jeg det siste like over bakketoppene. Jeg burde kanskje vært litt mer offensiv og kommet meg en plass eller to lenger fram. For på oppløpet følte jeg det gikk veldig bra, sa hun.

Spent til onsdag

VM-toget må også gjøvikjenta vente spent på.

– Det hadde vært stort å bli tatt ut. Før sesongen hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle være aktuell engang. Jeg føler kanskje jeg burde ha gjort det litt bedre i dag, og at jeg mangler toppresultatene. Det handler også litt om å lære å gå i heat i så tøffe selskap. Samtidig har jeg vært jevnt bra. Det blir spennende å vente på uttaket, sa Skjærdalen Myhrvold. Før hun kom til svenskegrensa. Der ventet koronatest før hun kunne reise tilbake til Norge.

– Så er det hjem til ti dager i karantene. Jeg skal ta ny test om sju dager. Hvis den er negativ så er jeg vel ute av karantene, sa jenta som kanskje får sin VM-debut i Oberstdorf senere i vinter.

Kommentarer til denne saken