TØNSBERGS BLAD: Ta en titt på bildet over. Ser du hvorfor noen vil trekke på smilebåndet over hva som har skjedd? Ny asfalt er lagt i gata, men noe er litt rart: Akkurat der bilen står er det asfaltert utenom!

Bileieren var ikke hjemme da asfalteringen skjedde, men befant seg i en annen del av landet.

– Det var ikke gitt noen varsler om asfaltering da jeg dro mandag, forteller bileieren.

Da vedkommende kom tilbake to dager senere, sto bilen fortsatt parkert i veien. Men nå altså med ny asfalt på tre kanter. Bileieren ble varslet om asfalteringen av Tønsbergs Blad på telefon og reagerte med vantro.

– Jeg forventer at kommunen tar kontakt og ordner opp i dette, sier bileieren.

Asfalterte i beste mening

– Oi, dette må jeg sjekke ut, sier driftssjef Øyvind Myhre i Bydrift i Tønsberg da Tønsbergs Blad kontakter ham for å høre hvorfor det har blitt asfaltert rundt en parkert bil.

– Nå har jeg snakket med entreprenøren og denne asfalteringen er gjort i beste mening, sier Myhre på telefon en stund senere.

– Jobben er ikke ferdig, han skal tilbake og asfaltere innkjøringer og tenkte han kunne asfaltere der bilen står når den er borte. Han tenkte det var best, så slapp bilen å bli tauet bort, sier Myhre.

Skal sjekke varslingspraksis

– Men er varslingsrutinene gode nok når noe slikt kan skje?

– I utgangspunktet varsler vi med skilter, men dette viser nok at vi må informere bedre. Vi skal se på varslingspraksis nå, sier driftssjef Øyvind Myhre.

Han vil også ta kontakt med eieren av bilen for å kommunisert rundt den uvanlige asfalteringen.