Gå til sidens hovedinnhold

Ser det sånn ut blir ikke søpla hentet

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis du ikke gidder å måke fram søppelkassene, blir heller ikke søpla di hentet. Etter det siste døgnets snøfall, kommer RfD med en bønn til deg.

DRAMMENS TIDENE:

– Måk fram avfallsbeholderne!

Det er den klare oppfordringen fra Renovasjonsselskapet i Drammensregionen (RfD). Det har vært en snørik start på vinteren, og det har i enkelte tilfeller også ført til at flere ikke har fått hentet søpla si.

En av dem er beboerne som sogner til søppelkassene i dette bildet.

– Hvis du ser bildet, så ser du at det er en utfordring å få tømt beholderne. Renovatørene kan ikke bære beholderne, og disse er så tunge at det heller ikke går an å trille dem over snøhauger, sier Marianne Holen, kommunikasjonssjef i RfD, til Drammens Tidende.

– Grunnen til at vi går ut med dette er at vi ønsker at innbyggerne skal få hentet avfallet sitt, sier Holen.

LES OGSÅ: 8.000 i bot for denne kreative tilhenger-løsningen

Strø hvis det er glatt

Hun har ikke nøyaktige tall på hvor mange husstander som ikke har fått søpla hentet på grunn av slapp måking. Men flere har opplevd at søppelkassene ikke har blitt tømt av denne årsaken.

Bildet i denne saken er bare ett av flere eksempler.

– Vi har fått inn flere lignende bilder fra renovatørene. Dette med snø er en litt større utfordring på dager med stort snøfall enn en gjennomsnittsdag, sier Holen.

Det er imidlertid flere ting du som innbygger med egne søppelkasser er ansvarlig for å gjøre.

– Hvis det er glatt kan det være både vanskelig og farlig å trille en tung beholder. Da er det veldig viktig at man strør, sier Holen.

LES OGSÅ: Innbrudd i datasystemene til Helse Sør-Øst

Ber deg fjerne snø på lokket

Selskapet har sendt ut en pressemelding med den tydelige oppfordringen.

– Renovatørene gjør sitt aller beste for at alle skal få tømt avfallet sitt, men snø og is kan gjøre det vanskelig å tømme beholderne, sier  Holen.

Du oppfordres også til å fjerne snø på lokket.

– For at renovatørene skal få tømt avfallet hos alle på sin rute, er vi avhengige av at innbyggere måker foran og rundt beholderne, fjerner snø på lokket, og strør om det er glatt. Renovatørene skal ikke måke for å få tak i en beholder. Det ville ha medført store forsinkelser når de skal tømme flere hundre beholdere på en dag.

LES OGSÅ: Ståle Sørensen kjemper om lederverv i MDG

Kommentarer til denne saken