Skremt etter funn i kjøttpålegg

Dette fant familien Nyborg i kjøttpålegget. Beinet var på cirka halvannen centimeter.

Dette fant familien Nyborg i kjøttpålegget. Beinet var på cirka halvannen centimeter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Prior beklager.

DEL

MODUM: Det var i midten av oktober at tobarnsfamilien fra Åmot tok kjøttpålegg fra Prior på brødskiven. Pålegget var av typen kyllingfilet og lå i forseglet pakning, skriver avisa DT.

Etter å ha tatt et par biter av pålegget, oppdaget Nyborg at noe var galt. Hun spyttet ut maten og ut kom et lite kyllingbein. Familien tok fram målebåndet og målte beinet til halvannen centimeter.

– Det er skremmende. Vi har to små barn i huset, og er selvfølgelig bekymret for at de skal sette fast noe i halsen, forteller Nyborg til Drammens Tidende.

De sendte bilde av beinet til Prior, som igjen eies av Nortura. De beklaget raskt hendelsen og ga familien en kompensasjon på 350 kroner. Nortura forsikret også at de ville ta saken videre med fabrikken som hadde produsert pålegget.

– Jeg synes det er fryktelig dårlig. Sånt skal ikke skje, sier Nyborg.

Vil gå gjennom rutinene

Kommunikasjonssjef i Nortura, Åse Kringlebotn beklager på det sterkeste at familen fant et bein i pålegget.

– Dette har vi uttrykt flere ganger til henne, og hun har også fått en økonomisk kompensasjon - selv om penger ikke kan gjøre godt igjen for denne opplevelsen, sier hun.

Kringlebotn forteller at det er svært sjeldent at små brusk- og beinbiter fra kylling- og kalkunfileter kommer med i påleggspakken.

– Vi har rutiner som skal hindre slikt. Likevel kan det skje en glipp, og da blir både den aktuelle fabrikken vår og den ansvarlige fagsjefen varslet, og rutinene blir gransket på ny, sier kommunikasjonssjefen.

Artikkeltags