Det skriver en enslig mamma i en annonse på Finn.no. Kvinnen, som ønsker å være anonym, forteller at hun er bosatt i Tønsberg og har tre barn i alderen mellom 4,5 år og 15 år.

I annonsen beskriver kvinnen en svært trang økonomisk hverdag og at hun gruer seg til jul.

– Det å sette inn en slik annonse for å be om hjelp, har jeg tenkt på siden i fjor. Da så jeg det var flere som satte inn slike annonser. Likevel er dette belagt med skam. Jeg har også barn, så derfor ønsker jeg å være helt anonym for å skjerme dem, sier kvinnen.

Hun forteller at hun og hennes tre barn lever på barnetrygd og studielån mens hun tar sitt siste år i utdanningen sin.

– Jeg jobber i tillegg 75 prosent ulønnet praksis. Dermed blir det i praksis nærmest umulig for meg å ha en jobb utenom studiene, sier hun.

I annonsen spør hun ikke etter penger, men om hun kan få kjøpe alt fra billige julegaver til barna, julemat og andre juleting.

Hun forteller at hun visste at det ville bli tøft å ta utdanning med tre barn i alderen 4,5 til 15 år.

– Vi har klart oss, og er vant til å klare oss. Det er mot jul at vi merker det mest. Da øker utgiftene. Derfor tok jeg den vanskelige beslutningen og la ut en annonse. Bekymringen min var å klare å være anonym. Det er ikke enkelt når man legger ut en slik annonse, sier kvinnen.

Fikk uventet hjelp

Annonsen til trebarnsmoren har til nå hatt rundt 100.000 visninger. En av dem som har lest annonsen, er en kvinne i Haugesund.

– Jeg så annonsen og fikk helt vondt i hjertet. Jeg tok kontakt med moren. Jeg driver en hjelpeorganisasjon som heter Hjerte for mennesker. I 2014 fikk jeg Kongens fortjenestemedalje i sølv, sier Astri Pedersen.

Hun har samråd med trebarnsmoren tatt rollen som kontaktperson.

Dermed går alle henvendelser via henne og ikke kvinnen bak annonsen. I tillegg har en butikkeier i Tønsberg tatt kontakt. Han har hjulpet kvinnen med en oppvaskmaskin og komfyr.

– Jeg var heldig å få hjelp av disse to. Nå kan folk levere ting i butikken hans, så får jeg de via ham. På den måten kan jeg fortsette å være anonym, sier moren.

Samler inn penger

Pedersen forteller hun har fått mange henvendelser fra folk som føler med trebarnsmoren.

LES OGSÅ: – Hun var som en forskremt spurv (+)

– Det har ringt i ett sett. Nå håper jeg bare at alle som har sagt at de vil gi, også gjør det, sier hun.

I tillegg til gjenstander, har Pedersen bestemt seg for å samle inn penger til kvinnen.

– Ting er vel og bra, men det er også viktig for selvfølelsen å kunne gå selv i butikken og betale med eget kort og egne penger, sier hun.

Avisen har snakket med trebarnsmoren, men kjenner ikke kvinnens identitet. Astri Pedersen, som har tatt oppgaven som kontaktperson, forteller til avisen at hun kjenner identiteten til trebarnsmoren og går god for at det kvinnen skriver i annonsen medfører riktighet.

LES OGSÅ: Bygger 60 hus på Sri Lanka

Finn.no åpnet opp i fjor

På Finn.no kan man finne flere slike annonser der mennesker ber om hjelp. Før 2015 tillot ikke Finn.no slike annonser, men åpnet opp for dette i 2015. Hvor mange slike annonser det er, er vanskelig å anslå.

Fikk du glipp av denne? Ny rekordinnsamling til TV-aksjonen

– Vi har ikke tall som viser dette. Det var først i 2015 vi åpnet for slike annonser. I fjor hadde vi en egen kategori under Torvet, men den ga oss flere tekniske og praktiske utfordringer, sier Geir Petter Gjefsen, leder forbrukertrygghet i Finn.no.

Blant annet forteller han at de fikk en stor ryddejobb etter jul. Det en av grunnene til at denne markedsplassen ikke har en egen kategori eller tag som kan brukes i år.

1060 slike annonser i fjor

I 2015 forteller han at det var 1060 privatannonser som ble publisert hovedkategorien «Julegaveønsker».

– Vi ser at mange benytter seg av muligheten for å legge ut slike annonser, så vi har valgt å fortsette med det. Slik det er nå, kan man selv velge hvor på Finn.no man vil legge dette ut, om det er under kategorien «Gis bort»,  «Til salgs» eller «Ønskes kjøpt». Uten egen kategori, kan vi ikke si noe om omfanget nå, sier han.

LES OGSÅ: Frelsesarmeen får mindre mat til utdeling, nå ber de bøndene om hjelp(+)

Da han blir utfordret på hva magefølelsen hans sier om det er en økning eller ikke på disse annonse, svarer han slik.

– Skal jeg gjette, tror jeg det er en økning, men denne følelsen kan også henge sammen med at dette temaet er blitt mer synlig i sosiale medier og at pressen er mer opptatt av dette, sier han.

Mange treff

Noen tilfeldige søk på Torvet til markedsplassen Finn.no, gir 100 treff på søkeordene «Hjelp til jul». «Enslig mor» gir åtte treff, mens søkeordene «Mor» og «jul» gir 28 treff. «Trenger hjelp» gir 111 treff.