Finalist i Norges største og viktigste lokalmatpris

Foto: Arkivbilde

Foto: Arkivbilde

Artikkelen er over 2 år gammel

Grønnsaksprodusentent Vang gård i Totenvika er plukket ut som en av ti finalister til lokalmatprisen «Matskattstipend 2017».

DEL

– De ti nominerte tilhører det absolutte toppskiktet av norske lokalmatprodusenter, sier Espen Schönning Lie, kokk og leder av Meny-Lauget i en pressemelding.

Han karakteriserer Matskattstipendet som Norges største og viktigste lokalmatpris, og sier dette om utvelgelsen av Vang Gård på Østre Toten:

– Vang gård produserer smakfulle og næringsrike råvarer av høy kvalitet, slik som minipurre, løk, kål og gulrot. Innovativ dyrking, kombinert med gode solforhold, god jord og vann fra Mjøsa gjør Vang Gård til en soleklare finalekandidat.

Vinneren, som offentliggjøres 22. september, mottar 500.000 kroner.

– De ti kandidatene som er finalister til årets Matskattstipend er valgt ut blandt de 450 lokalmatprodusentene som Meny samarbeider med, opplyser kommunikasjonsrådgiver Nina Horn Hynne i Norgesgruppen.

Artikkeltags