Søndre Land vil være med

SKUFFET: Ordfører Reidar Eriksen i Søndre Land er overrasket over at Toten-kommunene og Gjøvik er kommet i gang med forberedelsene til en sammenslåing. Han er lei seg over at ikke hans kommune har fått være med.ARKIVbilde

SKUFFET: Ordfører Reidar Eriksen i Søndre Land er overrasket over at Toten-kommunene og Gjøvik er kommet i gang med forberedelsene til en sammenslåing. Han er lei seg over at ikke hans kommune har fått være med.ARKIVbilde

Artikkelen er over 10 år gammel

Ordfører Reidar Eriksen reagerer kraftig på at ikke Søndre Land har fått være med på samtalene om en kommunesammenslåing.

DEL

- Vi er ikke med. Vi er skjøvet ut. Det føles merkelig å lese om dette i avisen, sier ordføreren i Søndre Land.

Han legger ikke skjul på at han er opprørt, og at han er overrasket over at ordførerne i Gjøvik- og Toten-kommunene har jobbet med en mulig sammenslåing av de tre kommunene.

- Jeg visste ikke noe om det. Det ble bare sagt i en bisetning på regionrådsmøtet på Dokka før jul at de jobbet med dette, påpeker Eriksen som føler seg utelatt fra «det gode selskap». Han viser til at Søndre Land har vært en motor i sammenslåingsarbeidet da Gjøvik, Vestre Toten og Søndre Land arbeidet med saken for noen år siden.

Østre Toten var lenge negativ, men sommeren 2010 inviterte ordfører Hans Seierstad de tre andre ordførerne til å utrede en sammenslåing mellom de fire kommunene.

Vi hadde en åpen prosess. Derfor synes jeg på Søndre Lands vegne at det er spesielt at Østre Toten nå er med, og ikke Søndre Land, framholder Eriksen.

- Enkelte krefter vil nok ikke at Søndre Land skal være med selv om vi hadde det beste utgangspunktet for et videre samarbeid, poengterer Reidar Eriksen. Han understreker likevel at den beste løsningen for Søndre Land er å være med i en storkommune.

Ordfører Liv Signe Alfstad (Ap) i Nordre Land tar derimot lett på at Gjøvik, Østre og Vestre Toten forbereder en sammenslåing: Vårt synspunkt står fast vi vil ikke være med i en storkommune i Gjøvik-regionen.

Hun ser ikke noe hinder i å samarbeide godt med en eventuell framtidig storkommune i øst og sør. Alfstad synes for sin egen kommunes del det er mer naturlig å se på en mulig sammenslåing med Søndre Land og kanskje Etnedal. Det kan det være aktuelt å vurdere.

Artikkeltags