Elevene på Vestsida fikk snakket ut om brannen

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Elever og lærere på Vestsida skole er i dag samlet på forsamlingshuset Lidarheim. Rektor Håvard Eriksen forteller at elevene ble samlet i en ring der man snakket ut om gårsdagens hendelser.

DEL

- Jeg kalte elevene gårdagens helter. Alle gjorde alt perfekt i forhold til rutinene vi har øvd på. Ingen fikk panikk og vi avklarte situasjonen uten dramatikk. Jeg berømmet også lærerkollegiet for en kjempeinnsats. Det gjaldt både mens vi var på skoleområdet under brannen, og i timene etterpå. Lærerne gjorde en stor innsats med å sørge for at ingen elever ble sendt hjem til tomt hus, sier Eriksen.

- Heldigvis ser det ut til at den reddede hovedfløyen har sluppet unna røykskader. At brannmannskapene kappet ventilasjonsanlegget mellom byggene var kjempeviktig. Det blir ikke mer skole denne uken, men vi tar sikte på å bruke skolen over helga. Det er veldig positivt at Gran kommune tilbyr oss hjelp. Vi er allerede i Bjoneroa på svømming på mandager, og denne dagen kan sikkert utvides med andre timer, sier rektor.

- I et møte med skole- og kommuneledelsen senere i dag skal vi snakke mer om de framtidige løsninger vi må komme fram til, sier rektor Håvard Eriksen ved Vestsida skole.

Artikkeltags