Bakkens familie nektes bistandsadvokat. – Dette er en sak hvor staten svikter, mener advokat Klomsæt

BESTIALSK DRAP: Nils Olav Bakken ble drept på på en skogsveg i Søndre Land i fjor. Han ble funnet delvis brent på et bål.

BESTIALSK DRAP: Nils Olav Bakken ble drept på på en skogsveg i Søndre Land i fjor. Han ble funnet delvis brent på et bål. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg møter uansett opp i retten den 19 juni for å gi mine klienter den bistand jeg mener de har krav på, skriver advokat Sigurd Klomsæt på Facebook søndag vedrørende drapssaken på Dokka.

DEL

– Dette er en sak hvor staten svikter, tilføyer han og viser til at den henrettedes søster og bror flere ganger har begjært ham oppnevnt som bistandsadvokat.

Nils Olav Bakken ble drept drept på bestialsk vis i Søndre Land 2. september i fjor. Familien hans ønsker bistandsadvokat, men domstolene sier nei. Som OA skrev i november, har familiens begjæring om bistandsadvokat vært til behandling i både Gjøvik tingrett og Eidsivating lagmannsretten. Men retten hevder på sin side at politiet og påtalemyndigheten kan ivareta familiens rettigheter og behov.

– Anken til Høyesterett er også blitt avvist, skriver VG.

LES OGSÅ: Land-drapet: Rettssak i slutten av juni

Kjempet siden i høst

Bakkens halvsøsken, som er hans nærmeste familie,  har helt siden drapet i fjor høst kjempet for å få en bistandsadvokat. De har blant annet argumentert med at de trenger hjelp til å fremme erstatningskrav mot drapsmannen, og at de ønsker å overvåke etterforskningen.

LES OGSÅ: Bakken ble påtent i live

Beintøft

Halvbroren, Alfred Hoel (54), vokste opp med Bakken. Han sier til VG søndag at han var en av få som besøkte 49-åringen jevnlig helt fram til dagen før drapet. 

– Etter drapet har det vært beintøft, sier Hoel til VG. Han understreker at han ikke har noe ønske om å berike seg, men at han ønsker å fremme et erstatningskrav.

Vilkårene er til stede

Advokat Sigurd Klomsæt har ved gjentatte anledninger begjært seg oppnevnt som Hoels og søsteren Christina M. Wintergardens bistandsadvokat. Han er uenig i rettens vurdering og mener at lovens vilkår for å oppnevne bistandsadvokat absolutt er til stede.

Han beskriver Bakkens halvsøsken som mennesker som er i en svært vanskelig livssituasjon som følge av det bestialske drapet på broren. Klomsæt hevder at en bistandsadvokat blant annet er nødvendig for å ivareta Bakkens ettermæle, men retten kan ikke se behovet for det.

LES OGSÅ: De siktede anklaget offeret for en uoppgjort hendelse

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken