Drapstiltalt fastholder sin uskyld

OFFERETS BOPEL: Nils Olav Bakken bodde i Landmovegen på Dokka. Arkivbilde

OFFERETS BOPEL: Nils Olav Bakken bodde i Landmovegen på Dokka. Arkivbilde

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvinnen som er medtiltalt for drapet på Nils Olav Bakken, sier til VG at påtalemyndighetens framstilling av hendelsen er feil.

DEL

VG har vært på Bredtvedt kvinnefengsel i Oslo og møtt 44-åringen og hennes forsvarer.

– Politiet anklager meg for å ha holdt beina til Bakken fast og for å ha brukt kniv mot ham. Ingenting av dette er riktig, hevder kvinnen i artikkelen som ble publisert fredag.

Hennes, sønnens (20) og ekskjærestens (36) angivelige roller i drapshandlingen beskrives i detalj i tiltalen, som OA omtalte 23. mai. Først skal 20-åringen ha lagt offeret ned på bakken. Så skal 36-åringen ha satt seg oppå ham mens 44-åringen holdt fast beina hans og 20-åringen holdt en av armene. De skal ha forsøkt å stripse hendene hans.

– Var ikke planlagt

«(Kvinnen) stakk Bakken i høyre håndflate med en kniv før hun ga denne til (36-åringen) som stakk ham tre eller fire ganger i overkroppen med kniven. (20-åringen) sparket Bakken en gang i hodet og deretter knivstakk (36-åringen) ham en gang i halsen», heter det i tiltaleteksten.

Påtalemyndigheten mener drapet var planlagt, og sikter etter hva OA erfarer mot streng straff. Øvre strafferamme er fengsel i 21 år.

44-åringen bestrider mye av sakens framstilling.

– Jeg var der, men jeg så ikke drapet. Jeg kunne ikke hindret drapet, og dette var aldri noe som var planlagt, sier hun til VG.

Høyesterett avviste anken fra drapsdømt granasokning 

Knivstukket og påtent

Dermed bestrider hun også ekskjærestens forklaring, som ligger til grunn for beskrivelsen i tiltalen. Han erkjenner straffskyld og har vist politiet i en rekonstruksjon hvordan han hevder de tre gikk fram.

– Jeg mener han ikke snakker helt riktig om alt han sier, men jeg er fortsatt glad i ham, uttaler kvinnen til VG.

Nils Olav Bakken (49) ble drept på Veståsen i Søndre Land natt til 3. september i fjor. De tiltalte hentet ham på hans bopel på Dokka og kjørte ham dit. Han ble knivstukket, dynket i bensin og påtent.

Hovedforhandling i saken starter i Gjøvik tingrett 19. juni og varer ut måneden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken