La ned påstand 20 års fengsel for alle tre

NÆR AVSLUTNING: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter (t.h.) holder sin prosedyre i dag.

NÆR AVSLUTNING: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter (t.h.) holder sin prosedyre i dag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Land-drapet i dag:Thorbjørn Klundseter ramset opp en rekke forhold han mener var såvel fysisk som psykisk medvirkning til drapet fra mor og sønns side. Det innebærer at han mener alle tre må dømmes i tråd med tiltalen.

Han la ned påstand om at alle tiltalte dømmes til 20 år i fengsel.

– Drapet har preg av en ren henrettelse. I tillegg kommer det at han ble brent levende. Han var bevisst da han ble satt fyr på. Han har følt på en smerte langt utenfor noe vi andre kan forestille oss, sa statsadvokaten i sin avslutningsprosedyre i Gjøvik tingrett torsdag.

Aktor tror bensinen var tenkt brukt som selve drapsvåpenet.

– Det må ha vært i forsettet til 36-åringen at Nils Olav Bakken skulle tas av dage da han fylte bensin på kanna. At Bakken ble forsøkt stripset først, indikerer at planen var å brenne ham, sa han.

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter skulle etter planen holde sin sluttprosedyre fra morgenen av. Den ble utsatt til klokka 12.

Klundseter uttalte til OA da tiltalen var klar i vår, at han anså drapet som planlagt. Det samme ga Riksadvokaten uttrykk for.

I retten i dag har Klundseter holdt fast ved dette. Påtalemyndigheten mener fortsatt at de tre tiltalte planla på forhånd å ta Bakkens liv.

De tiltalte nekter for at selve drapshandlingen var planlagt. Hovedmannen (36) har likevel gått langt i retning av å innrømme det i retten. Han har sagt han hadde tanker om drap før de hentet Bakken, og at han tok med bensin for å fjerne spor om det skulle ende slik.

Den 44-årige kvinnen hevder hun ikke forsto hvorfor de hentet Bakken. Hennes 20-årige sønn har vedgått at han planla å banke ham opp sammen med 36-åringen, dersom Bakken innrømmet en påstått krenkelse mot en i deres nære krets.

TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Artikkeltags