Nils Olav ble påtent i live

TATT AV DAGE: Nils Olav Bakken fra Dokka. Foto: Politiet/privat

TATT AV DAGE: Nils Olav Bakken fra Dokka. Foto: Politiet/privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Drapsofferet Nils Olav Bakken (49) levde fortsatt da han ble satt fyr på av gjerningspersonene.

DEL

Det framgår av torsdagens fengslingskjennelse mot hovedmannen i saken; en 36-åring fra Land.

Denne gangen har ikke Gjøvik tingrett satt noen begrensninger i adgangen til offentlig gjengivelse av innholdet.

Det står i kjennelsen at 36-åringen har erkjent straffskyld etter siktelsen «en rekke ganger» og forklart seg om en aktiv rolle i drapshandlingen.

– Gruoppvekkende

Tingretten karakteriserer drapet som meget brutalt.

«Som det framgår av likundersøkelsen, var fornærmede i live da han ble påtent på åstedet, etter å ha vært utsatt for spark og knivstikking», skriver tingrettsdommer Ola Rambjør Heide, og fortsetter:

«Retten er enig med påtalemyndigheten at drapet bærer preg av mishandling ved at handlingene må ha pågått over noe tid. Det er altså tale om et særlig gruoppvekkende drap begått i et relativt lite lokalmiljø».

Påstått overgrep

Tre personer er siktet for drapet. Bare 36-åringen erkjenner straffskyld, men alle har plassert seg selv på åstedet da drapet fant sted.

De siktede har ifølge politiet sagt at de ville konfrontere avdøde med et alvorlig forhold ovenfor en person som er i familie med to av dem.

Nils Olav Bakken ble drept natt til 3. september i fjor. Han ble funnet i bålrester i et vegkryss på Veståsen i Søndre Land, kraftig forbrent.

De siktede ble pågrepet i midten av november. De er en kvinne på 44 år, hennes 20-årige sønn og hennes 36-årige, tidligere kjæreste. De bodde nær Dokka.

Artikkeltags