Gå til sidens hovedinnhold

Ladet opp på Vestopplands svar på Bruksvallarna

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg (29) trivdes under nydelige forhold på Beitostølen onsdag, men sist helg storkoste hun seg i løypene på Glæstadhøgda.

– Glæstadhøgda er litt spesielt for meg. Du må nesten spørre mamma og pappa når jeg gikk der første gang, men når jeg er hjemme på Gjøvik finner jeg alltid gode forhold tidlig i sesongen. Det er det beste tidlig-snø-tilbudet i området., sa Ingvild Flugstad Østberg etter å ha gått rundt i helgens konkurranseløype en rekke ganger.

Stortrives på Glæstad

I helgen grep hun igjen sjansen til å benytte løypene på Glæstad.

– Jeg skulle hjem og bytte bil på Sulland. Det første jeg hørte var: «Nå er det skiføre på Glæstad, så nå må du komme deg dit». Det passet perfekt, og jeg fikk igjen trent veldig godt i fine løyper. Det er utrolig flott at vi har slike muligheter, sa Ingvild Flugstad Østberg etter tirsdagens formiddagsøkt foran helgens sesongpremière på Beitostølen.

Ingvild mener Glæstadhøgda har vært litt undervurdert, men gleder seg over at det nå ser ut som mange har fått øynene opp for de tidlige løypene og det flotte terrenget mellom Vardal og Snertingdal.

– I helga synes jeg det var mange der, så det virker som flere og flere har oppdaget hvor flott det er. Det er trivelig, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Mye i høyden

Ingvild er klar for helgens langrennsåpning på Beitostølen. Der kommer hun trolig til å gå to av distansene. Sesongforberedelsene synes hun har gått bra rent fysisk.

– Jeg har fått gjort det jeg vanligvis har gjort i form av høydeopphold. Det er opplegg jeg har stor tro på og som har fungert bra for meg tidligere. Det er også en investering i forhold til både det som skal skje i år og årene som kommer, sier Flugstad Østberg, som har store mesterskap de kommende årene i tankene.

– Må se Glæstad

NRKs Torgeir Bjørn har mange ganger nevnt Glæstadhøgda på langrennssendinger når han har snakket om Ingvild Flugstad Østberg. Bjørn er også på plass på Beitostølen.

– Glæstadhøgda har jeg hørt mye fint om. Der er det tidlig snø og et slags lokalt Bruksvallarna i Sverige der man kan gå på ski tidlig i sesongen. Jeg har aldri vært der, men det må jeg få til en gang. Det hadde vært moro å se løypene der og hvor det er, sa Torgeir Bjørn.

Kommentarer til denne saken