Gå til sidens hovedinnhold

La flest mulig barn få en trygg, hvit jul

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De aller fleste barn har store forventninger til jula. Mange gleder seg noen av årets aller fineste dager, men mange små er også redde for at de igjen vil bli skuffet.

Ifølge Folkehelseinstituttet lever omtrent 90.000 barn i Norge i hjem der én eller begge foreldrene misbruker alkohol. I tillegg antar de at det er dobbelt så mange som har foreldre/foresatte med et risikabelt alkoholforbruk. For alle disse barna er jula en særlig sårbar tid.

Forskning viser at barn merker endringer i voksnes oppførsel lenge før de voksne selv oppfatter seg som påvirket eller fulle. Alle barn ønsker seg imidlertid voksne som er trygge og forutsigbare – også i jula.

Gjennom kampanjen Hvit jul ønsker IOGT å gjøre dette problemet mindre, og til dette trenger vi DIN hjelp.

Vanligvis står det i disse dager mange frivillige på stands rundt om i landet for å snakke med voksne med oppfordring om å drikke alkoholfritt når de er sammen med barn i julehelga. I år blir kampanjen noe annerledes grunnet Korona; det blir færre stands og dermed mindre synlighet av budskapet. Oppfordringen til DEG blir derfor:

La oss vise at vi er mange som vet at barn trives best med edru voksne. Gå inn på hvitjul.no og signer på kampanjen du også.

På vegne av alle barna: Tusen takk.

God Jul!

Kommentarer til denne saken