Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnehoppernes emneknagg går verden over – se videoreaksjonen deres

Emneknaggen #girlscanfly engasjerer.

Et kalendermøte i Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag endte med et endelig nei til skiflygning for kvinner i 2022. Det har fått kvinnene selv til å reagere.

– Jeg er veldig skuffet så klart, og det er faktisk ikke til å tro, sa Maren Lundby etter avgjørelsen.

På møtet var Norge nær å få støtte for forslaget om å arrangere skiflyging for kvinner i Vikersund, men kvinnene må vente litt til på det gjennombruddet. Sju av de 16 stemmeberettigede støttet Norges forslag om verdenscup for kvinner i Vikersund.

– I møtene ble det sju som stemte for og ni imot. Jeg er veldig overrasket over at så mange av de store nasjonene stemte nei. Jeg har snakket med utøvere fra både Østerrike, Tyskland, Slovenia og Japan som har sagt til meg at de vil hoppe, sa Lundby.

Og hun har rett. For i en fersk video som nå går viralt i sosiale medier, deler hoppkvinner fra hele verden sin mening: De vil fly.

Videoen sprer seg raskt under emneknaggen #girlscanfly blant annet på Twitter.

Blant annet har Maren Lundby reagert på at Slovenia stemte nei til skiflygning for kvinnene, mens hopperne selv ønsker det.

– Det sier litt om kommunikasjonen der ute. Jeg tror lederne må ønske å lytte litt mer til utøverne også, samtidig som at utøverne i de andre landene må være flinke til å informere sine ledere om hva de ønsker, sa totningen lørdag.

Se reaksjonsvideoen til hopperne her:

Kommentarer til denne saken