Gjøvikhallen var full av fargesprakende kvinner som samlet seg for å markere dagen til både dans og matservering.

– Dette er helt fantastisk oppmøte med så mange som 250 personer. Gledelig er det at så mange etnisk norske har tatt turen, sier korodinatorleder i Gjøvik kommune Fride H. Vedde.

Senere onsdag kveld fikk OA opplyst at det var over 300 personer til stede.

Arrangementet i Gjøvikhallen var et samarbeid mellom Flerkulturell Kvinneforening Gjøvik, Røde Kors, Kafe Globus, Kita ressurssenter og Frivillighetssentralen. Innleder var Ellen Krageberg, leder i Norsk Bygdekvinnelag, Hanne Gunn Røraas, leder i Røde Kors Oppland samt Ane Aadland og Rikke Brensdal. Danseinnslag var det ungdommer fra Vardal ungdomsskole som sto for.

Også på Raufoss samlet kvinnedagen mange personer. På Fyrverkeriet kulturhus var det mellom 70 og 80 til stede. Kvinner og Barn på flukt var temaet for kvelden og generalsekretær i NOAS Ann-Magrit Austenå:

– Mange kvinner kan oppleve flukten som å gå fra asken til ilden. De var ikke trygge der de var, men hadde i det minste kjente rundt seg. Under flukten er mange et lett bytte for overgripere og mange føler seg ikke trygge etter at de er kommet til Norge, sa Austenå.

Arrangementet på Raufoss var et samarbeidsprosjekt mellom Frivillighetssentralen, Vestre Toten Sanitetsforening, V.T bygdekvinnelag, Raufoss Sanitetsforening, Vestre Toten ungdomsråd og Fyrverkeriet Bibliotek.