– Det skal ha vært tilløp til slåssing. Det endte opp med at to ble bortvist fra stedet av politiet, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til Oppland Arbeiderblad.

Natt til lørdag kom politiet over ei kvinne mens hun var i ferd med å gjøre sitt fornødne. Problemet var at hun valgte å gjøre det midt i sentrum.

Dyre dråper

– Kvinnen er i 20-årene og blir anmeldt for urinering på offentlig sted, opplyser Svarstad.

Det kan bli dyre dråper for kvinnen.

Etter at bøtesatsene hos politiet nylig ble oppjustert kan et brudd på loven medføre 6000 kroner i bot.

Rundt klokka 2.30 kom politiet tilfeldigvis over en mann som ikke skulle ha sittet bak rattet. Han er ikke hjemmehørende i Gjøvik-området, og ble stanset på Huntonstranda.

– Vi har sikret blodprøve og opprettet sak. Førerkortet ble beslaglagt, sier Svarstad.

Operasjonslederen opplyser at sjåføren som stakk av fra ulykken på Mjøsbrua lørdag kveld ennå ikke er tatt.

– Vi oppfordrer fortsatt sjåføren til å melde seg, sier Svarstad.

Politiet tror bilen er en mørk BMW eller Mercedes, og at den har skader.

Brannen i Kragerø er under kontroll

Det er ikke lenger fare for en stor bybrann i den gamle trehusbebyggelsen i Kragerø. Brannvesenet har kontroll, men brannen er ikke slukket.

Spredningsfaren er over, selv om det fortsatt ulmer i ruinene, sier innsatsleder Sondre Dahl til NRK søndag morgen.

Det brøt ut brann i et gammelt trehus i 20-tiden lørdag. Drøyt 50 personer er evakuert, og brannen spredte seg til tre bygninger. Det hele begynte i Storgata, midt mellom klassiske trehus.

– Deler av det ene bygget er revet for at brannvesenet skal komme bedre til med slukkingen. Det er nå kontroll på at brannen ikke skal spre seg videre til flere bygg. Røyken i området har også avtatt, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Brannsjef Morten Meen Gallefos i Grenland brann og redning kalte i natt slukkearbeidet krevende.

– Dette er en krevende jobb med hulromsproblematikk. Det er en ganske intensiv brann, og vi har 70–80 mannskaper i sving. Vi kommer til å holde på utover natten. Vi har oversikt, men har ikke helt kontroll, sa brannsjefen til pressefolk på stedet en drøy time etter midnatt.

Han kalte brann i den verneverdige, tette trehusbebyggelsen «noe av det verste som kan skje i Kragerø». Brannmannskaper ble kalt inn fra Bamble, Porsgrunn, Skien og Drangedal, samt fra Agder. Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp var også på plass.

Kvinne siktet etter forgiftningssak

En kvinne i Gloppen i Nordfjord, som politiet fryktet kunne være utsatt for det giftige stoffet ricin, har fått status som siktet, opplyser politiet.

Det er ikke mistanke om at andre personer enn kvinnen er innblandet i saken.

Kvinnen er tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus. Politiet fikk melding om saken lørdag klokken 8.35 lørdag morgen. Tilstanden hennes skal være stabil, ifølge politiet. I kvinnens bolig fant politiet rester kastorbønner, som benyttes til å utvinne ricin.

Store Netanyahu-protester

Hundretusener av mennesker gikk i går kveld ut i gatene i en rekke byer i Israel for å protestere mot statsminister Benjamin Netanyahus rettsreformplan.

Etter at demonstrasjonene var avsluttet, opplyste arrangører på starten av natten at rundt 300.000 hadde deltatt. I så fall er det de største demonstrasjonene som er blitt holdt i Israel.

Åtte fortsatt savnet i New Zealand

Antallet savnede etter syklonen Gabrielles herjinger i New Zealand har falt til åtte, opplyser myndighetene. Gabrielle traff østkysten av Nordøya 12. februar og beveget seg deretter sørover langs kysten. Syklonen etterlot seg minst elleve døde. Tusener måtte forlate hjemmene sine.

Romkapsel har ankommet IS

En ubemannet russisk Sojuz-kapsel koblet seg i natt til Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter en to dager lang ferd fra Bajkonur-basen i Kasakhstan. Senere i år skal den frakte to russere og en amerikaner tilbake til jorden. Kapselen ble sendt opp som erstatning for en kapsel som er der fra før og som fikk kjølevæske-lekkasje. Den skadde kapselen skal sendes tilbake til jorden ubemannet.