I tidsrommet mellom kl. 05:00 og de tidlige morgentimer natt til lørdag skal en kvinne ha blitt overfalt av en gruppe på flere personer i parken, og utsatt for vold.

En vurdering av opplysningene politiet sitter på gjør at de anser hendelsen som utspant seg i Hamar Park tidlig søndag morgen som svært alvorlig.

– Vi oppfordrer vitner om å ha særdeles lav terske for å ta kontakt og melde fra om opplysninder, sier politiadvokat Tom E. Wassenaar Berntsen i Innlandet politidistrikt til OA.

Foreløpig ikke vitner til selve hendelsen

Han ber folk som har vært i området i tidsrommet 03.00 til tidlig morgentimene melde fra til politiet.

– Det er viktig at vitner overlater til politiet å vurdere verdien av det de har sett og vet, sier politiadokaten til OA, og ber dermed vitner melde seg.

Politiet har allerede vært i kontakt med vitner. Ingen av dem er vitner til selve voldshendelsen.

Politiet gikk søndag ettermiddag ut med signalement på mulige gjerningspersoner.

Signalement

  • Alle er beskrevet som 170-175 centimeter høye
  • Anslagsvis i alderen 25-35 år
  • Samtlige var iført blått engangsmunnbind under overfallet
  • Noen av dem skal ha vært iført joggebukse
  • Minst to av dem skal ha hatt på caps eller annet hodeplagg
  • Alle er beskrevet som etnisk norske
  • Samtlige snakket flytende norsk, mulig hedmarksdialekt

Kvinnen blir avhørt

En forbipasserende fant kvinnen i parken.

– Den forbipasserende fattet bekymring for kvinnen og tok kontakt med henne. Det medførte igjen at AMK ble varslet, som igjen meldte fra til politiet, sier Wassenaar Berntsen.

Kvinnen har hatt medisinsk tilsyn, men er ikke innlagt ved sykehus.

– Hun har det vi foreløpig betegner som lettere fysiske skader som framstår forenlig med vold, sier politiadokaten.

Kvinnen stiller opp i avhør, og i 15.30-tida sitter hun i avhør hos politiet på Hamar.

– Jeg er ikke kjent med at det er problemer med tanke på å gjennomføre avhørene, men samtidig er hun psykisk preget og uttrykker å være sliten etter hendelsen, sier Wassenaar Berntsen til OA i 15.30-tida.

Trygt i Hamar

Kvinnen som er utsatt for hendelsen var på Circle K i Vangsvegen i forkant. Hun reiste derfra rundt 05.00 og gikk videre forbi Scandic Hamar og videre inni parken. Forut for hendelsen kan kvinnen i tidlig 40-åra hatt en sykkel.

Wassenaar Berntsen opplyser at politiet ikke har noen holdepunkter for at hendelsen kan være starten på et gjentakende problem i Hamar.

– Politiet anser Hamar og omegn som generelt trygt å ferdes i, også i lys av denne hendelsen, sier politiadvokaten til OA.

Politiet har gjort undersøkelser på stedet og jobber med å få oversikt over hva som har skjedd.

Politiet ber om at personer og næringsdrivende som har kameraovervåkning i områdene rundt Hamar park melder ifra til politiet. Det samme gjelder personer som har kjørt i området i det aktuelle tidsrommet og som har dashboard-kamera eller lignende.