Natt til søndag har i stor grad vært preget av bråk på byen og kjøring i påvirket tilstand. Politiet melder om flere slike hendelser over hele distriktet.

Den første meldinga kom fra Fagernes like før klokka ett. Der ble en lokal mann i 40-årene anmeldt for urinering på offentlig sted. Han ble dimittert fra stedet.

Litt senere ble en mann i 20-årene vist bort fra Elverum, før det samme skjedde med en mann i 30-årene fra Gjøvik.

Involvert i «hendelse»

Han skal blant annet ha vært kranglete og vanskelig med vakter, opplyser politiet.

Bare en snau halvtime senere i Gjøvik sentrum led en kvinne i 20-årene samme skjebne. Hun ble bortvist etter å ha vært involvert i det som politiet på Twitter beskriver som «en hendelse» ved Khalles Corner.

Operasjonsleder Sidsel Svarstad forklarer nærmere hva det det dreide seg om.

– Det var en amper stemning på stedet og mange parter da vi ankom. Kvinnen skal ha kastet eller tømt et ølglass på en mann. Deretter skal hun ha bitt en annen kvinnen i armen, sier Svarstad.

– Ingen ble skadet, men det kommer mulig en anmeldelse fra de andre partene i ettertid, sier operasjonslederen.

Omtrent på samme tid ble en mann i 30-årene anmeldt for promillekjøring på Harestua. Han ble fremstilt for bevisopptak og deretter dimittert.

Barket sammen ved pub

Klokka 1.38 ble det meldt om mye folk i området i forbindelse med utelivet i Lillehammer.

Politiet kom til stedet kort tid etter og en lokal mann i 20-årene ble bortvist fra sentrum for resten av natta.

– Dette med bakgrunn i beruselse og litt utagerende adferd. Ingen anmeldelse, melder politiet.

Like før klokka to natt til søndag barket to karer sammen ved Sandbeck Pub i Brandbu. Ingen ble skadet og begge ble bortvist fra sentrum.

Politiet etterforsker drap i Stavanger

Stavanger-politiet åpnet drapsetterforskning etter at en person ble funnet død på Vestre platå i Stavanger lørdag kveld. Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men politiet varsler pressetreff søndag formiddag for å orientere om saken.

Demokratene beholder flertallet i Senatet i USA

Demokratene beholder flertallet på 50 i Senatet etter at senator Catherine Cortez-Masto fra Nevada er blitt gjenvalgt. Flere medier utroper Cortez-Masto når 96 prosent av stemmene er telt. Da har hun 48,7 prosent av stemmene mot 48,2 prosent for den republikanske motstanderen Adam Laxalt.

Dermed har Demokratene 50 av Senatets 100 senatorer, noe som i virkeligheten er flertall fordi visepresident Kamala Harris har en stemme ved stemmelikhet.

Ytterligere to franskmenn arrestert i Iran

Ytterligere to franskmenn er arrestert i Iran. Dermed sitter til sammen sju franske borgere i fengsel i landet, sier utenriksminister Catherine Colonna. Fra før sitter fem franske statsborgere fengslet i Iran.

Den franske regjeringen har rådet franskmenn som er i Iran, til å forlate landet så fort som mulig. Iran har vært rystet av protester siden en ung kvinne døde i moralpolitiets hender i september, anklaget for å ha hatt på seg hijaben feil.

Zelenskyj sier at Russerne ødela all infrastruktur i Kherson

Ifølge ukrainske presidenten ble kommunikasjonslinjer, vann- og varmeforsyning samt strømproduksjonen ødelagt innen russerne flyktet. Nå er lokale myndigheter i gang med reparasjoner.

Fredag rykket ukrainske styrker inn i regionhovedstaden etter at russerne trakk seg. De har siden blitt møtt med jubel i gatene.