Kvinne (25) fra Gjøvik-regionen fengslet i fire uker

FENGSLING: Mannen og kvinnen som er siktet etter ambulansekapringen i Oslo, fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

FENGSLING: Mannen og kvinnen som er siktet etter ambulansekapringen i Oslo, fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Av

Mannen og kvinnen som er siktet etter ambulansekapringen på Torshov, fengsles i fire uker.

DEL

Den 25 år gamle kvinnen som er siktet i forbindelse med ambulansekapringen i Oslo, blir varetektfengslet i fire uker. Det besluttet Oslo tingrett torsdag. Kvinnen anket kjennelsen på stedet, opplyser hennes advokat John Arild Aasen.

– Hun er veldig fortvilet, sier han.

To av ukene er med brev- og besøksforbud. Påtalemyndigheten fikk imidlertid ikke gehør for kravet om én uke med full isolasjon.

32- åringen som er siktet for drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet fikk ikke medhold i begjæringen om full isolasjon i to uker, slik de ba om.

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika, mens en 25 år gammel kvinne fra Gjøvik-regionen er siktet for befatning med våpen og medvirkning til oppbevaring av narkotika.

– Ville ikke skade noen

Mannen ble avhørt av politiet onsdag ettermiddag.

Han forsøkte, ifølge politiet, å kjøre på tilfeldige fotgjengere med den kaprede ambulansen. En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen, og et eldre ektepar måtte hoppe unna i siste liten for å unngå å bli truffet.

Mannens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, sier at klienten ikke hadde til hensikt å skade noen.

– Hans eneste formål var å ikke bli pågrepet, sa forsvareren til VG onsdag.

– Skrekkelig opplevelse

Ambulansen ble kapret etter å ha ankommet et ulykkessted, der en bil med den siktede hadde havnet på taket. Kvinnen var med i denne bilen, men løp så fra stedet.

– Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, sa hennes forsvarer, advokat John Arild Aasen, til TV 2 tirsdag kveld.

Begge de pågrepne ble beskrevet som godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen har fra tidligere en rekke dommer for befatning med narkotika og med våpen. Han er også dømt for grovt ran. Mannen var ute på prøve da ambulansen ble kapret.

Artikkeltags