Lørdag ettermiddag blir det kvartett-jazz med trompetist Øyvind Mathisen, for hatten på Kaffka.

Publikum trenger jazz med jevne mellomrom, mener arrangør Kenneth Dahlby. -Denne lørdagen får de solid kvalitetsjazz med en gjeng som ikke har spilt i Gjøvik tidligere, kan han fortelle. Bandet heter egentlig Get Your Goat, men det sier ikke så mye om sjanger, mener Dahlby.

Øyvind Mathisen er en spennende jazzmusiker og komponist fra Oslo, utdannet fra jazzlinja i Trondheim. Med dyp kjærlighet til jazztradisjonen og en god dose lekenhet, skriver Mathisen jazzmusikk til egen septett og kvartett. I 2020 kom debutalbumet "Malerier" og denne sommeren kom hans andre utgivelse “Get Your Goat”, med kvartetten med samme navn. På Kafka får vi altså høre dette bandet, Get Your Goat.

Prosjektet består, i tillegg til Mathisen, av treblåser Alexander Dellerhagen, pianist Petter Dalane og bassist Alf Høines. Denne kvartetten startet å spille sammen i 2018 og har på disse årene spilt i overkant av 20 konserter i Norge og i Europa. Musikken er originale komposisjoner, generøst krydret med vakre harmoniseringer, kontrapunktiske melodier og komp-arrangement.

Her blir elementer av bebop, blues og stride blandet og spilt med rå og drivende swing. Og med melodikk inspirert av helter som Thelonious Monk, Charles Mingus og Ornette Coleman, ligger alt til rette for en stor jazzopplevelse med historisk sus!