Månedens utstiller på PULS-Ditt værested, Frelsesarmeen Gjøvik, er Tone Skogsrud Bønes.

Tone begynte å male i 2005, nærmer 50 år gammel, da hun måtte avbryte studier på Universitetet i Bergen pga helseutfordringer. Egentlig hadde hun tenkt å begynne å male når hun ble pensjonist, men nå åpent det seg andre muligheter.

De to første årene var Sigfinn Barz-Johannesen veileder og inspirator. Hun har også deltatt på diverse malekurs, blant annet 3 uker i Italia med Annifrid Leikvoll.

Tone maler hovedsakelig akryl på lerret. Bildene til Tone er figurative og realistiske. Hun tar for seg en og en utfordring, og ser om hun klarer det. Gjennom bildene ønsker hun å formidle gleden ved å være kreativ og prøve å få til noe. Hun liker å male mennesker, dyr og natur, og bruker ganske sterke farger.

"Jeg er i en læringsprosess og har foreløpig ikke funnet mitt eget uttrykk", sier hun, og prøver seg frem og leker med forskjellige motiver og teknikker.

Tone har deltatt på ulike fellesutstillinger, og har også hatt separat utstillinger på ulike restaurant & gallerier i Bergen. Etter opphold fra malingen i noen år, ble hun sist vinter inspirert til å begynne å male igjen fordi hun skal ha utstilling i Sjømannskirken i Calahonda sør i Spania i januar og februar 2024.

Bildene til Tone henger oppe på PULS-Ditt værested i hele september.

PULS-Ditt værested ønsker å bidra og oppmuntre til kreativitet og kunstneriske uttrykk, og håper du vil stikke innom og få glede av utstillingen.