Gå til sidens hovedinnhold

Kunstmaler med utstilling under Rakfiskfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Kunstmaler Webjørg Steinset har kunstutstilling i Gjensidigegården i Fagernes under «Rakfiskfestivalen» i Gjensidigegården fra tirsdag 29. oktober – lørdag 2. november.

Det er Rakfiskgeneralen, Håvard Halvorsen som åpner utstillingen tirsdag 29. oktober kl. 14 med kulturelle innslag. Det er det tredje året hun har utstilling.

Webjørg Steinset har holdt på med malerikunst i ca. 45 år, og har holdt en rekke separatutstillinger forskjellige steder i landet. I mange år hadde hun hatt utstilling under «De Nordiske Jakt og Fiskedagene» på Elverum. Hun har også avholdt en rekke malerkurs både i nord og sør igjennom mange år, har utsmykket hytter og undervist på Folkehøyskole i Nordland.

Hun er en allsidig kunstner og behersker en rekke stilarter og maleteknikker som krakelering og marmorering, Hun behersker Rosemaling, trollmaling, Landskapsmaling, maler dyr fra Den Norske Fauna og portrettmaling. Det som er unikt er at maleriene er malt i rikulerammer. Dette er hun ganske alene om. Hun har også malt bokillustrasjoner i bygdebøker og litt avistegning. Overrakte også portretter av kongebarna til Kronprinsparet. Hun malte Ingrid Alexandra og Sverre Magnus og mottok takkebrev fra Slottet. Disse henger på Skaugum.

Hun maler også på bestillinger, både portrett, katter og hunder. Hun gleder seg til en ny utstilling som er ferdigmalt og håper mange finner veien til Gjensidigegården i Fagernes i dette tidsrommet.

Kommentarer til denne saken