Det finnes ikke noen optimal plassering av hovedsykehuset i Innlandet, det kommer helt an på hvor du bor. Det er derfor helt naturlig og legitimt at Hamar-folk vil ha sykehuset til Hamar.

Nå har imidlertid helseminister Høye på bakgrunn av utallige utredninger, rapporter, høringsuttalelser og ikke minst innstillinger fra både Sykehuset Innlandet og Helse sør-øst, vedtatt at sykehuset skal ligge i Moelv.

Det kan man like eller mislike, men man bør da med all respekt kunne respektere en avgjørelse!

Å transportere de ansatte som bor i Hamar til Moelv på en rask og bærekraftig måte skulle være det minste problemet. Det er såvidt jeg vet både jernbanespor og en fin vei mellom de to byene. Elektriske tog og busser finnes vel allerede i dag?

Hyppige avganger/sykehusnære holdeplasser er vel ikke noe hokus pokus å få til når grunnlaget er 4000 reisende per dag? At disse 4000 skulle ha 5 minutters arbeidsvei med sykkel/til fots er fullstendig urealistisk.

Et sentralt beliggende sykehus som AHUS (Lørenskog) har et kjempestort og smekkfullt parkeringshus i tillegg til store utvendige parkeringsplasser. Der bruker man veldig mye mer enn 5 minutter bare på å komme seg ut av parkeringshuset. Hamar – Moelv er til sammenligning en grei arbeidsveg.

Trond Kjernli bruker uttrykk som bortskjemt unge og sta esel om ordførere fra andre steder enn Hamar. På seg selv kjenner man andre, er det noe som heter.

Han kritiserer også demokratiet i sykehusavgjørelsen. At også Skjåk øverst i Gudbrandsdalen og Vang i Valdres skal få lov å mene noe, er visst demokrati på det verste. Andre vil nok mene det motsatte.

En annen viktig del av et demokrati, er at man respekterer avgjørelsen, når den er tatt. Dette gjelde både ved valg i USA og politiske vedtak i Norge.